На сесії Запорізької міської ради розглянуть питання щодо відновлення пільгового проїзду в громадському транспорті

16.06.2020 12:08

Сьогодні під час апаратної наради міський голова Володимир Буряк доручив підготувати на засідання сесії 24 червня проєкт рішення щодо відновлення пільгового проїзду в громадському транспорті.

Економічна ситуація в країні після вимушеного карантину погіршилася, що торкнулося майже всіх людей. Найбільше страждають соціально незахищені верстви населення та люди похилого віку. Розуміючи це, Володимир Буряк доручив підготувати на сесію Запорізької міської ради, яка відбудеться 24 червня, проєкт рішення щодо відновлення пільгового проїзду в громадському транспорті. 

Нагадаємо, через карантин у Запоріжжі тимчасово призупинили безкоштовні перевезення пасажирів пільгових категорій. Наразі ситуація з захворюванням на коронавірус у місті стабільна, карантин пом’якшено, зокрема люди похилого віку вже не змушені дотримуватися самоізоляції. Тож виникає необхідність відновлення пільгового проїзду. 

- Розумію, що в пільговиків, особливо пенсіонерів, які й без того ледь виживають, накипіло. Люди змушені витрачати вкрай дефіцитні кошти, щоб доїхати до лікарні чи у справах. Я всіх чую, тому відповідне рішення ми розглянемо вже найближчим часом. Впевнениий, що депутати його підтримають і вже з 25 червня пільговий проїзд у місті буде відновлено, - зазначив Володимир Буряк. 

Також наразі ведеться підготовка до початку дачних перевезень.

- Ще одне проблемне питання – перевезення до садово-городніх ділянок. Ми планували розпочати їх з кінця квітня, але карантин вніс свої корективи. Я поставив вимогу управлінню з питань транспортного забезпечення та зв'язку разом з адміністрацією річкового порту якомога швидше запустити катери, щоб люди могли дістатися на дачі. Звісно, перевезення мають здійснюватися з усіма вимогами карантину – як за кількістю пасажирів, так і виключно за умови використання засобів індивідуального захисту, - підкреслив міський голова.