Запорізькі бібліотеки відкрилися після карантину

16.06.2020 16:54

У рамках послаблення карантину від сьогодні міським бібліотекам дозволено приймати відвідувачів. Центральну бібліотеку для дорослих у перший день роботи відвідали понад півсотні людей. Кажуть, що скучили за оновленою бібліотекою.

Після ремонтних робіт Центральна бібліотека, що знаходиться в Олександрівському районі, стала однією з найулюбленіших серед молоді та людей старшого віку. Адже тут тепер сучасно, зручно та цікаво – можна не тільки взяти книгу для читання, але й попрацювати. На базі бібліотеки діє коворкінг-центр з окремою кімнатою та швидкісним інтернетом.

Бібліотекарі кажуть – скучили за своєю роботою. Втім, на карантині час використовували з користю.

- Сьогодні справжнє свято, бібліотека переповнена відвідувачами. Нам дуже приємно, що весь цей час нас чекали. Ми його дарма не витрачали: отримали нову літературу з відділу формування фондів. Це книги для дітей та дорослих – близько 4000 примірників. За час карантину бібліотекарі були дуже активні в соцмережах та на телебаченні. Там ми передавали цікаву інформацію читачам, - розповіла директорка Центральної бібліотеки для дорослого населення Ірина Лень.

Також працівники бібліотеки розповіли про плани. Так, невдовзі у приміщені відкриється  музей архітектури Запоріжжя, на експозицію якого зможе подивитися кожен бажаючий. Окрім того, графік роботи закладу планують зробити більш зручним для відвідувачів – з 9.00 до 20.00.

Нагадаємо, у Запоріжжі діє міська програма з відновлення бібліотек. Так, вже три оновлених сучасних заклади відкрилися у 2019 році, ще два – знаходяться у процесі ремонту. Також звичайні бібліотечні каталоги замінюють електронними. В базі – вже понад 15 000 книг, про які може дізнатися кожен читач.