У Запоріжжі відновлюють пішохідну зону на проспекті Металургів

17.06.2020 15:23

У Дніпровському районі стартував капітальний ремонт пішохідної зони на проспекті Металургів. Там планується замінити старе тротуарне покриття і встановити нові лавки та урни. Роботи виконує підрядна організація.

Вже демонтована стара плитка, наразі підрядники готують так зване «корито» під майбутній тротуар.

- Реконструкція пішохідної частини буде виконана на ділянці від шляхопроводу до квіткових павільйонів у районі перетину з вулицею Незалежної України. Проспект Металургів - серце міста, і тому має виглядати відповідно. Окрім капітальної реконструкції тротуару, плануємо також привести до ладу фасади навколишніх будинків - прибрати кричущі рекламні вивіски. Крім того, звернемось до Нацполіції та наполягатимемо, аби правоохоронці вжили дієвих заходів щодо припинення стихійної торгівлі, - розповів голова Дніпровської райадміністрації Віталій Змієнко.

Всього тут планують замінити 2700 квадратний метрів покриття. Також встановлять 26 лав. На ділянці працюють два самоскиди, трактор та бригада з 8 фахівців Для того, щоб тротуар якнайдовше прослужив мешканцям та не руйнувався, підрядники готують основу - сформували "корито", потім туди вкладуть кілька шарів загальною висотою близько 15 см. Перший - щебенево-піщаний, який потім покриють геотекстилем - аби не росла трава та не руйнувала покриття. Наступний шар - дрібна суміш з цементом, на яку вкладатимуть плитку. Крім того, для зручності маломобільних містян на ділянках, які межують з пішохідними переходами, виконають пониження бордюрів.

- На сьогодні виконаний демонтаж центральної пішохідної частини, працівники вантажать та вивозять залишки старої плитки. Наступний етап - демонтаж асфальтного покриття на перехрестях. Зараз, щоб не заважати пішоходам, ми поки залишили там асфальт, потім, коли буде менший потік людей, ми його якнайшвидше демонтуємо та вкладемо нову плитку. Вже завтра тут розпочнемо встановлювати бордюрний камінь та незабаром перейдемо безпосередньо до вкладання плитки, - зазначив керівник підрядної організації Сергій Дідух.

Реконструкцію пішохідної зони планують завершити на початку вересня.