Служба інспекторів з паркування за 4 місяці виписала штрафів на 1 мільйон гривень

17.06.2020 17:17

У Запоріжжі продовжує роботу служба інспекторів з паркування. Вона була створена на базі департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради. У свій перший рейд працівники служби вийшли на початку березня. З того часу інспектори з паркування проводять щоденні рейди вулицями міста, під час яких контролюють, щоб водії автомобілів не паркувались у заборонених місцях - під знаками, на пішохідних переходах, на виїздах тощо.

За словами керівництва інспекції, за 4 місяці було виписано штрафів на суму понад 1 мільйон гривень. Це більше 2 тисяч постанов на порушників. В середньому по 15 постанов на день виписує один інспектор.

Зараз на все місто працює 3 таких інспектора з паркування. Для порівняння, в Дніпрі їх – 70.

- Переважна більшість порушників добровільно сплачують штраф. Вони не чекають примусових дій, багато з них користуються 10-денною знижкою. Надалі думаємо зробити розширення штату до 6 робітників. Ми вже досягли деяких успіхів. Так, на проспекті Металургів вже майже не паркуються, біля облдержадміністрації теж. Ми плануємо розширити цю роботу, - розповів заступник директора департаменту правового забезпечення Запорізької міської ради Віктор Низовцев.

Тих запоріжців, які відмовляються сплачувати штраф добровільно, очікує примусове стягнення коштів у подвійному розмірі через виконавчу службу.

Окрім безпосередньо рейдів вулицями, інспектори реагують на скарги, які запоріжці залишають у коментарях на сторінці інспекції у «Фейсбуці», а також за телефоном інспекції 067-613-65-43 у Viber та Telegram.

Нагадаємо, штрафи за порушення коливаються від 255 до 510 грн. Містяни, яким виписали постанову, можуть скористатися пільговим періодом та сплатити 50% штрафу протягом 10 днів. Кошти від сплачених штрафів надходять до бюджету Запоріжжя.