Запорізьких дітей готують до тенісного турніру

17.06.2020 18:00

27-28 червня в Запоріжжі відбудеться масштабний регіональний турнір з тенісу - «Кубок стріли» серед хлопчиків та дівчаток до 12 років. Участь e ньому візьмуть діти з 10 міст України, серед яких і запоріжці. Зараз вони проходять активну підготовку.

Для участі в турнірі вже подали заявки понад 50 дітей, і це ще не всі бажаючі. Майбутнє змагання є першим великим тенісним заходом для дітей, що відбудеться в Запоріжжі. Тому весь вільний час діти зараз проводять на тренувальних майданчиках.

Однак, за словами представників Запорізької обласної федерації спорту, з кортами для тренувань виникають проблеми, адже всі вони приватні та дороговартісні для батьків юних спортсменів. Крім цього, є дефіцит тренерів для навчання дітей.

Для спільного вирішення проблем представники Запорізької обласної федерації спорту звернулися за допомогою до міської влади. Протягом декількох років вони співпрацюють і вже мають кілька планів. Один з них - відновлення занедбаних кортів на території Запоріжжя.

- Діти перед змаганнями хвилюються, переживають, тренуються. Це для Запоріжжя перший такий великий турнір для дітей від Федерації тенісу України. Він дає рейтингові очки гравцеві, що дуже важливо для юних спортсменів. Нарешті після довгого занепаду на теніс знову звернули увагу. Зараз за підтримки міського голови ми хочемо відновити тенісний корт у парку Дніпровського району, зробити його комунальним та безкоштовним для дітей. Тому що спорт повинен бути доступним, - розповів президент Запорізької обласної федерації спорту Олег Панченко.

Представники федерації запрошують всіх бажаючих підтримати запорізьких спортсменів у дні турніру 27-28 червня на тенісних кортах підприємства «Мотор Січ».