У Запоріжжі демонтують незаконні рекламні вивіски

18.06.2020 14:55

В обласному центрі продовжують приводити до належного вигляду фасади історичних будівель, розташованих вздовж проспекту Соборного. З підприємцями, які мають там магазини, проводять роз'яснювальну роботу стосовно того, як мають виглядати рекламні конструкції та вивіски, щоб вони відповідали затвердженому «Коду міста». Зовнішню рекламу, яка не вкладається у затверджену концепцію - демонтують.

Сьогодні були виконані роботи з демонтажу незаконних рекламних конструкцій на фасаді будівлі по проспекту Соборному, 179.

- Триває робота з покращення архітектурно-художнього вигляду будівель вздовж проспекту Соборного. Будинок № 179 є пам’яткою архітектури місцевого значення. Ми керуємось законодавством та «Кодом міста», щоб привести цю будівлю до нормального, гармонійного вигляду. Тобто шляхом демонтажу незаконних рекламних конструкцій, які не передбачені архітектурним рішенням цього фасаду, не мають дозвільних документів та спотворюють будинок, ми впорядковуємо цю будівлю, - розповів головний художник міста департаменту архітектури та містобудування Запорізької міської ради Артем Єременко.

Цей будинок має фриз, який склався історично. Усі вивіски на ньому будуть одного кольору та типу. Частина підприємців вже узгодили свої конструкції відповідно до існуючої концепції.

Як розповів начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко, тут демонтують більше 10 рекламних вивісок.

- На цьому будинку дуже багато рекламно-інформаційних вивісок, різноманітних конструкцій. Спільно з департаментом комунальної власності та приватизації міськради та департаментом архітектури був здійснений комісійний виїзд, під час якого обстежили та заміряли усю наявну рекламу, перевірили дозволи на її розміщення. Після цього були складені акти та власникам направили приписи щодо демонтажу незаконних конструкцій. Проте не всі підприємці виконали його самостійно, тому були надані доручення на примусовий демонтаж, і силами комунального підприємства вивіски знімають, - зазначив Віталій Лисенко.

Наступного тижня буде виконаний демонтаж реклами на будинку № 177. Крім того, підприємці самостійно знімають вивіски, що не відповідають «Коду міста», за адресою проспект Соборний, 192.