Підготовка до нового опалювального сезону в Запоріжжі в самому розпалі

18.06.2020 15:42

Концерн «МТМ» продовжує готувати об'єкти теплопостачання до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років і експлуатації теплових установок і мереж, здійснює їх ремонт, налагодження та випробування.

Також проходить атестація обслуговуючого персоналу, забезпечується облік енергоносіїв - гарячої та холодної води, електричної енергії, палива. Наразі на котельнях тривають ремонтні роботи, здійснюється закупівля необхідних матеріалів, вузлів, устаткування.

Роботи з підготовки котелень та теплових мереж до роботи в осінньо-зимовий період проводяться за власні кошти концерну «МТМ», у відповідності з планами капітального і поточного ремонтів. Станом на 16 червня до роботи в осінньо-зимовий період 2020-2021 років підготовлено:

12 котелень з 61, що становить 20% від плану;

20 центральних теплових пунктів (ЦТП) з 52, що становить 38% від плану;

виконані роботи з благоустрою місць, де проводилися земляні роботи на теплових мережах (на площі 3518,05 кв. м), що становить 110,1% від запланованого.

Всього на сьогоднішній день по місту виконано близько 50% від запланованих робіт.

Ремонт і заміна мереж тривають у всіх районах міста Запоріжжя. Так, за минулий тиждень проводилися роботи за наступними адресами:

вул. Північнокільцева, 17-19 - монтаж пластикового трубопроводу;

вул. Привокзальна, 9а - монтаж трубопроводу;

вул. Брюллова, 6 - монтаж трубопроводу центрального опалення;

пр. Соборний, 186 – вул. Лермонтова, 6 - монтаж трубопроводу,

вул. Історична, 37в - монтаж трубопроводу,

вул. Портова - монтаж трубопроводу;

вул. Дніпропетровське шосе, 24 - монтаж трубопроводу.

На базі концерну «МТМ» створено дільницю, яка виконує виготовлення і монтаж теплоізоляції на теплових мережах. Ці роботи зараз тривають у районі будинку № 15г по вулиці Чумаченка.

- Роботи розгорнуто на площі 300 метрів. Ми встановлюємо теплоізоляцію на цій ділянці трубопроводу, що дозволить продовжити термін його експлуатації на 10-15 років. Закінчити ремонт повинні протягом 40 днів, - розповів директор відділення аварійно-кошторисних робіт та будівництва концерну «Міські теплові мережі» Ростислав Лапицький.

Всі ці роботи проводяться власними силами концерну «МТМ» за власні кошти.