Запорізьким бібліотекам виділили 1 мільйон гривень з міського бюджету на нові книги

18.06.2020 17:25

У Запоріжжі триває модернізація міських бібліотек. Один з напрямків - щорічна закупівля нових книг для всієї бібліотечної мережі. Сьогодні їм вручили сертифікати від міської влади на 1 мільйон гривень.

Сертифікати по 500 тисяч гривень вручили двом центральним бібліотекам міста. На ці кошти придбають літературу для дорослих і дітей за результатами запитів відвідувачів та направлять її в усі бібліотеки міста.

У Центральній дитячій бібліотеці для дітей з травня розпочався капітальний ремонт. Зараз роботи в самому розпалі. Завершити обіцяють до вересня. Після цього тут з'являться зони для читання, для майстер-класів, коворкінг-кімната і навіть кінотеатр.

- Ми вже дуже чекаємо закінчення ремонту. Після цього тут буде сучасно, комфортно, цікаво. Ми хочемо подобатися нашим читачам, залучати сюди нових відвідувачів, бути корисними. Дякуємо міській владі, що допомагають нам стати краще, - розповіла директорка централізованої системи бібліотек Запоріжжя Інна Ладика.

У Центральній бібліотеці для дорослих на міські кошти хочуть закупити спеціальну літературу для людей з вадами зору. Керівництво бібліотеки вже налагодило контакти з харківським видавництвом, яке займається постачанням книг зі шрифтом Брайля та надрукованим 18-м кеглем.

- Сьогодні бібліотека - це простір для спілкування, це культурне джерело, сучасний хаб, який об'єднує однодумців. Тому ми приділяємо таку увагу запорізьким бібліотекам. Плануємо їх повністю модернізувати за 3-4 роки. Зараз ведеться ремонт бібліотек практично в кожному районі міста. Також підвищуємо зарплати бібліотекарям. Крім цього, ми продовжимо й надалі оновлювати літературу, - розповів заступник міського голови Запоріжжя Анатолій Пустоваров.