«Черговий по місту» розповів про культурний розвиток Запоріжжя, незважаючи на карантинні обмеження

19.06.2020 14:15

Щочетверга в прямому ефірі програми «Черговий по місту» на телеканалі Z ведучий і представник місцевої влади обговорюють актуальні для міста теми. 18 червня гість студії, заступник міського голови Анатолій Пустоваров, відповідав на питання запоріжців, які вони ставили по телефону прямого ефіру та в соціальних мережах.

За традицією цієї програми спочатку «черговий» розповів, чим жило місто цього тижня.

- Почну, на жаль, з коронавірусу. Ситуація все ще залишається напруженою, проте контрольованою. Панікувати не варто, але треба усвідомлено виконувати всі рекомендації медиків, щоб уберегтися від зараження – використовувати засоби індивідуального захисту, дотримуватися соціальної дистанції і гігієни, вчасно звертатися до лікаря. Хочу запевнити запоріжців, що ситуація у місті стабільна, кількість хворих не прогресує, щоденна кількість людей, у яких виявили вірус, варіюється у межах 10, кожного дня стільки ж чи більше людей одужують. Науковці застерігають, що боротьба з коронавірусом буде затяжною, тому треба готуватися підтримувати якість життя в таких умовах, - відзначив Анатолій Пустоваров.

Перше ж питання від глядачки стосувалося того, чи скоро вийдуть з карантинного режиму роботи з відвідувачами установи міської влади, комунальні підприємства тощо. Заступник міського голови запевнив, що всі заклади, від яких залежить функціонування міста, працювали і працюють, деякі у онлайн-режимі. Через центри надання адміністративних послуг тепер можна отримувати до 150 видів послуг. Скоро відкриється ще одна філія ЦНАПу, яка розташована у Хортицькому районі. Зі всіма питаннями і зауваженнями можна звертатися до керуючих компаній, комунальних підприємств, незважаючи на певні карантинні обмеження.

Також глядачі запитували і ділилися з гостем передачі своїм баченням розвитку туризму у Запоріжжі. Анатолій Пустоваров відзначив, що завершення грандіозного для міста проєкту - будівництво нового терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» - найкращим чином вплине на туристичну привабливість нашого міста.

Окремо заступник міського голови зупинився на створенні сучасних культурно-мистецьких центрів Запоріжжя, якими за правом вже можна назвати бібліотеки.

- Ми же відремонтували три міські біблотеки в одному стилі. Зараз іде реконструкція бібліотеки у Комунарському районі та відділення художньої школи мистецтв. Так само в Заводському районі оновлюємо бібліотеку і частину художньої школи. Такі ж плани стосовно бібліотек у Шевченківському та Олександрівському районах. На цьому тижні для наших бібліотек було закуплено книжок на суму 1 мільйон гривень. Тобто робимо з міських бібліотек сучасні мистецьці простори, - відзначив Анатолій Пустоваров.

Заступник міського голови відповів на запитання містян, які вони ставили телефоном прямого ефіру і в соціальній мережі «Фейсбук». Телеглядачів цікавило, як буде далі розвиватися Запоріжжя музично-фестивальне, чи буде такий туристичний напрямок як Запоріжжя кінематографічне. Також їх хвилювали питання медичного обслуговування і роботи медзакладів, інші соціальні проблеми тощо.