На Набережній відбувся рейд з дотримання правил благоустрою міста

22.06.2020 16:09

Поблизу контейнерів для сміття у районі запорізького Центрального пляжу утворилося сміттєзвалище. Ця ділянка відведена для збирання побутових відходів закладів громадського харчування, які працюють у межах території відповідно до підписаних ними договорів зі спеціалізованими організаціями – ТОВ «Екотехнологічна компанія «Гранік», або ж ТОВ «Вельтум-Запоріжжя».

Аби пересвідчитися у наявності всіх необхідних документів, а також з метою недопущення порушення правил благоустрою міста через захаращення території, представники інспекції з благоустрою, спільно з Вознесенівською районною адміністрацією та компанією «Вельтум-Запоріжжя», провели рейд. Перевірили кафе, які знаходяться на Набережній, стосовно наявності договорів на вивезення побутових відходів зі спеціалізованими організаціями. Згідно з правилами благоустрою, такі мають бути в усіх суб’єктів господарювання.

На стихійні звалища поблизу контейнерів неодноразово скаржилися й місцеві мешканці та відпочивальники, які відвідують пляж.

- Найпроблемніші ділянки - у районі кав’ярень та причалу. Тут накопичується сміття після відпочинку громадян. Додають клопоту й самі запоріжці – залишають і кидають сміття додолу, не доносять його до смітників та контейнерів. Захаращують територію міста, пляжу, - розповів начальник відділу економіки, фінансів та зав’язків з громадськістю інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Геннадій Твердохлібов.

Загалом у Запоріжжі діють дві компанії, які спеціалізуються на вивезенні побутових відходів - «Екотехнологічна компанія «Гранік» і ТОВ «Вельтум-Запріжжя».

Вже згадані контейнери, поблизу яких уторилося стихійне звалище, належать до зони відповідальності першої.

Представники ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» у свою чергу зазначають: у районі Центрального пляжу встановили 4 контейнери, їх відвели для потреб 3-х закладів громадського харчування. Якщо й трапляються «завали» - намагаються їх оперативно ліквідовувати.

- Всі ці контейнери вивозяться з різною періодичністю. Два контейнери двічі на тиждень, один – щодня. Прибираємо регулярно. Те сміття, яке скупчується біля контейнерів, ми підбираємо. Оскільки наші об’єкти уклали договори не за нормою накопичення, а встановили свою періодичність, то сміття скупчується багато, нам доводиться підбирати й вивозити його безкоштовно, аби тільки не допустити засмічення цієї території. Було б непогано, якби інспекція з благоустрою допомогла укласти договори з цими об’єктами на щоденне вивезення сміття, - зазначила начальниця відділу логістики ТОВ «Вельтум-Запоріжжя» Наталія Краско.

За підсумками рейду фахівці інспекції з благоустрою обійшли 7 кафе, видали вимогу компанії «Гранік» привести територію до належного санітарного стану, а також склали 2 адмінпротоколи за статтею 152 КУпАП, котра передбачає накладення штрафів відносно фізичних осіб в обсязі від 340 до1360 грн. та юридичних - від 850 до 1700 грн.

Суми штрафів визначатиме адмінкомісія при Запорізькій міській раді, куди й будуть направлені документи.