Фонтани на площі Поляка знову запрацювали на повну силу

22.06.2020 16:20

Сьогодні вдень працівники запорізького КП «Титан» увімкнули обидва фонтани на площі Поляка, які недовго стояли на паузі через пошкодження вандалами.

Впродовж першого тижня червня нічні мисливці за металом двічі грабували фонтани. Спочатку викрали 19 латунних форсунок з одного фонтану, а через тиждень 55 – з другого. Ці форсунки є важливими деталями трубопроводу для кільцевої подачі води для обох фонтанів. Фонтани на площі Поляка становлять дві круглі чаші по обидва боки проспекту Соборного. На кожному фонтані подачу води забезпечують 55 форсунок. Без них фонтани у червні залишалися в робочому стані, лише струмені не били так високо, як повинні.

- За фактом крадіжок майна наше підприємство звернулося з заявами до поліції. Матеріальний збиток від дій вандалів становить 50 тисяч гривень. Щоб попередити подальші набіги крадіїв металу, ми замінили на обох фонтанах всі 110 латунних форсунок пластиковими і встановили їх за свій рахунок, - розповіла головний інженер КП "Титан» Інна Харитоненко.

Фонтани знову б’ють високими струменями і радують містян прохолодою у літню спеку. Комунальники радять несвідомим громадянам кинути дурну звичку псувати чи розбирати обладнання, а ще знічев’я засмічувати фонтани сторонніми предметами.