У Запоріжжі посилюють контроль за дотриманням карантинних заходів

22.06.2020 17:26

Обмеження через поширення пандемії коронавірусу Уряд продовжив ще на місяць - до 31 липня. Більшість заборон залишаються в силі, а за їх виконанням стежитимуть жорсткіше. Сьогодні про це розповіли представники міської влади.

 Зокрема як і раніше заборонено:

  • перебування в громадських будівлях, в громадському транспорті без засобів індивідуального захисту - респіраторів або захисних масок;
  • перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу;
  • діяльність дитячих закладів оздоровлення та відпочинку;
  • перевезення пасажирів у громадському транспорті в кількості більше, ніж місць для сидіння.

З метою розвантаження пасажиропотоку в години пік будуть змінені режими роботи установ та організацій:

  •  роботу в органах виконавчої влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування на період дії карантину рекомендується починати з 8.00;
  •  в центрах надання адміністративних послуг, органах соціального захисту населення, територіальних органах Пенсійного фонду України - з 10.00.

 Держпродспоживслужба і поліція будуть жорстко контролювати, чи дотримуються заходів карантину. Також відновлено рейди мобільних груп у кожному районі міста.

- Сьогодні всі підприємці отримали листи від міського голови з проханням посилити контроль у торговельних мережах. Комісія вже пішла по ринках, у разі виявлення порушень вони будуть закриватися, а на винних - накладатися великі штрафи. Від кожного з нас залежить, скільки ще триватиме карантин. Давайте не забувати вдягати маски, тримати соціальну дистанцію і користуватися засобами дезінфекції, - сказав радник міського голови Валерій Еделєв.