У Заводському районі Запоріжжя триває оновлення центрального парку

23.06.2020 16:22

У жовтні 2019 року в центральному районному парку 30-річчя визволення Запоріжжя від нацистських загарбників почалася реконструкція. В ході робіт повністю оновиться зовнішній вигляд парку. Реконструкція передбачає облаштування нових газонів, над якими зараз працюють робітники комунального підприємства «Зеленбуд». Вони готують 5 тисяч квадратних метрів для гідропосіву.

Цей парк не оновлювався з дня свого відкриття в 1969 році. За цей час проводили тільки поточний ремонт окремих елементів.

Сьогодні парк 30-річчя визволення Запоріжжя від нацистських загарбників є одним з найулюбленіших місць для прогулянки у жителів Заводського району. 

- Перший етап реконструкції вже завершується . Тут встановлено новий туалет, прокладені доріжки, водопровід, автоматичний і механічний полив, оновлено електрику, поставлені нові опори, сучасне освітлення, виготовлені лавки, встановлено спортивний майданчик, де буде 6 локацій дитячих майданчиків для дітей будь-якого віку, - розповів заступник голови Заводської райадміністрації Юрій Кулак .

Одна зі складових реконструкції - оформлення зелених газонів. Їх будуть засівати методом фітоценозу. Для цього сьогодні працівники КП «Зеленбуд» готують землю на території понад 5 квадратних метрів, видаляючи старі рослини.

Фахівці відзначають, що за допомогою гідропосіву можна не тільки створити презентабельний вигляд території, але й попередити розповсюдження карантинних рослин у парку.

Працівники «Зеленбуду» планують почати гідропосів уже наступного тижня.

Закінчити першу чергу реконструкції парку планують у липні.