Володимир Буряк привітав з ювілеєм учасницю визволення Запоріжжя

24.06.2020 12:55

24 червня свій сторічний ювілей відзначає Євгенія Сергіївна Гірник, яка живе у Вознесенівському районі Запоріжжя. Євгенія Сергіївна пройшла війну, працюючи медсестрою. Врятувала багато життів. А після війни багато років пропрацювала вчителем. Має нагороди. У її бойовій біографії і участь у визволенні Запоріжжя. Сьогодні з днем народження Євгенію Сергіївну Гірник привітав міський голова Володимир Буряк.

Цього року Україна відзначила 75-ту річницю Перемоги над нацизмом. Запоріжці пам’ятають подвиг тих, хто виборов цю Перемогу, відбудував країну після війни. Серед них і Євгенія Сергіївна Гірник. Свого часу вона брала участь у визволенні Запоріжжя, а потім у відбудові нашого міста. Сьогодні їй виповнилося 100 років.

Євгенія Сергіївна під час війни працювала медсестрою у військових госпіталях. Її самовіддана праця врятувала багато життів. У її військовій біографії бої під Москвою, визволення України, у тому числі Запоріжжя, та багато іншого. У мирний час вона знайшла себе у педагогічній роботі. Працювала вчителем. За сміливість, самовіддану працю, військовий та трудовий подвиг вона нагороджена низкою медалей.

З ювілеєм Євгенію Сергіївну Гірник привітав Володимир Буряк. Міський голова вручив їй Почесну грамоту виконавчого комітету міської ради, квіти та подарунки. Також Євгенію Сергіївну привітали представники ветеранської організації.

- Сьогодні у Вас день народження. Мені приємно привітати Вас із цим святом. Адже Ви справжній приклад життєвої активності, любові до життя. Приклад того, як необхідно любити рідне місто, - сказав Володимир Буряк.

Євгенія Сергіївна Гірник подякувала за увагу міської влади, постійну підтримку ветеранів з боку влади, зазначила, що їй дуже приємно чути такі привітання у день свого народження.