Туристичний інформаційний центр святкує свій другий день народження

25.06.2020 15:55

Запорізький Туристичний інформаційний центр (ТІЦ) за два роки роботи став не лише комфортним місцем, де надають корисну інформацію туристам, а й суспільним хабом, котрий формує міське ком’юніті.

ТІЦ вперше гостинно розчинив свої двері перед запоріжцями та гостями міста 25 червня 2018 року в самому центрі Запоріжжя за адресою проспект Соборний, 151. Вже протягом двох років він, за підтримки туристичного активу Запоріжжя, влаштовує різноманітні екскурсії містом, пресконференції та зустрічі з відомими та цікавими людьми, тематичні фестивалі та мистецькі виставки, допомагає гостям знайти комфортне житло, продає кращі сувеніри з унікальною символікою.

Вже за півроку після відкриття Запорізький Туристичний інформаційний центр першим в Україні отримав міжнародний сертифікат якості системи менеджменту і тим самим довів свою відповідність міжнародним стандартам ІSО. І протягом двох років свого існування підтвердив цей сертифікат ще двічі.

Заступниця директора департаменту, начальниця управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова розповіла, що сьогодні ТІЦ отримав безліч привітань з днем народження.

- Наш центр яскраво і стильно заявив про своє існування всього два роки тому. Можу впевнено сказати, що у нас вже є ім’я та авторитет як серед колег, так і серед туристів – місцевих, українських та зарубіжних. Міський голова Володимир Буряк поставив перед нами завдання відкрити Запоріжжя країні та світові, підвищити туристичну привабливість міста. Запоріжжю пощастило з розташуванням, природою, унікальною історико-культурною спадщиною, і це повинно не лише покращувати імідж міста, а й поповняти його бюджет. Ми впоралися з цим завданням, про що свідчать хоча б цифри: туристичний збір зріс вчетверо і становить 2 мільйони 600 тисяч гривень, – зазначила Катерина Сімонова.

На сьогодні Туристичний інформаційний центр просуває інформацію про саме місто і окремі його локації для формування позитивного туристичного іміджу; організовує унікальні туристичні екскурсії та веломаршрути для містян (запоріжці, виявляється, мають відчутний дефіцит інформації про цікаві локації рідного міста); організовує екскурсійний супровід чотирма мовами та влаштовує в готелі туристів з України та з-за кордону; реалізує сувенірну продукцію з унікальною айдентикою.

Про ще одну специфіку роботи ТІЦу розповіла його директорка Ольга Бєляєва.

- Туристичний інформаційний центр за два роки став ще й громадсько-мистецьким хабом. Тут проводяться виставки фотографії та живопису, дитячого малюнка, проходять пресконференції з актуальних питань розвитку Запоріжжя і зустрічі з цікавими та відомими людьми, інші соціальні заходи. За ці два роки ТІЦ відвідали понад 50 тисяч гостей, серед яких близько 15 тисяч – туристи. Своєю роботою ми довели, що ТІЦ – це стильно і гостинно, - відзначила Ольга Бєляєва.

З нагоди дня народження ТІЦ запрошує до себе на віртуальну гостину zaporizhzhia.city – погортайте в пошуках акцій, оберіть цікавий маршрут вихідного дня, спитайте поради, скористайтеся іншими послугами.