У Запоріжжі інспекція з благоустрою нагороджує сумлінних підприємців

25.06.2020 16:00

На початку поточного тижня в Запоріжжі стартувала робота мобільних груп від інспекції з благоустрою, які перевіряють території приватних підприємців на дотримання санітарних норм. Зокрема експерти дивляться, чи здійснюється покіс карантинних рослин. Недобросовісних бізнесменів штрафують, а старанних навпаки - заохочують.

Сьогодні заохочення у вигляді письмової подяки отримала підприємиця, яка має кілька салонів сантехніки на вулиці Незалежної України. Вона не просто стежить за чистотою на прилеглій території, а й перетворює її на квітучий сад.

- Раніше тут були високі чагарники, зарослі бузку, багато бур'яну. Тому довелося боротися з цим власними силами. За допомогою моїх друзів-дизайнерів ми очистили територію від будяків та оформили її сучасними рослинами. Зробили це в першу чергу для клієнтів, щоб самим було приємно, щоб радувати око перехожих, привертати їх увагу, - розповіла приватний підприємець Світлана Марієнко.

Щодня 7 мобільних груп від інспекції з благоустрою перевіряють території, закріплені за підприємцями, у всіх 7 районах міста. Порушників спочатку попереджають, а потім штрафують, якщо вимоги проігнорували.

Штраф за недотримання правил благоустрою - від 340 до 1700 гривень.

- Згідно з правилами благоустрою Запоріжжя підприємці зобов'язані підтримувати охайний зовнішній вигляд своєї території, стежити за санітарним станом на площі 15 метрів біля свого закладу. Тобто вони повинні косити карантинну траву, не захаращувати територію, стежити за чистотою та наявністю урн, - розповів начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Інспекція з благоустрою продовжує проводити рейди і просить підприємців сумлінно доглядати за своєю територією.