У Запоріжжі підготовка до нового опалювального сезону в самому розпалі

01.07.2020 16:37

Роботи виконуються відповідно до затверджених титульних списків капітальних і поточних ремонтів, графіків зупинок котелень концерну «МТМ» і гідравлічних випробувань теплових мереж на 2020 рік.

Всього за період підготовки до нового опалювального сезону концерн «МТМ» планує замінити більше 8 км трубопроводів центрального опалення та 6,4 км трубопроводів гарячого водопостачання. Роботи йдуть у всіх районах міста.

Зараз ремонт відбувається за адресою вул. Чарівна, 119 на тепловій камері №75. Тут виконують заміну запірної арматури діаметром 500 мм та частини трубопроводу, який був у поганому стані.

- Були механічні пошкодження, тому ми закупили нову запірну арматуру. Роботи плануємо закінчити за 4 доби. Довелось розкривати теплову камеру, робити демонтажно-монтажні роботи. Сьогодні закінчимо основну частину робіт, проведемо гідравлічні випробування. Після цього об’єкт закриють та відновлять асфальтове покриття, - розповів директор відділення аварійно-відновлювальних робіт та будівництва концерну «МТМ» Ростислав Лапицький.

Крім того, концерн «МТМ» розробляє та впроваджує систему технічного обслуговування та ремонтів, яка має запобіжний характер. Технічне обслуговування включає обов'язкові контрольні огляди, випробування, регулювання, налагодження, очищення, змащування устаткування, нескладну заміну деталей, що вийшли з ладу, усунення різних дрібних дефектів і перевірку дотримання вимог експлуатаційних інструкцій.

Всього в рамках підготовки до нового опалювального сезону будуть прокладені нові теплові мережі загальною протяжністю 3,246 кілометрів. Також планується відновлення циркуляційних трубопроводів довжиною 3,609 км. Заплановані роботи виконані на 40%.

Загальна вартість робіт – 14,360 млн грн. Після проведення ремонтів на теплових мережах у відповідності до розробленого графіка працівники відновлюють асфальтне покриття проїжджих частин доріг і тротуарів.

Всі роботи проводяться, незважаючи на борг мешканців міста перед концерном «Міські теплові мережі», який становить 1,489 млрд гривень. Для того, щоб у квартирах містян було тепло в наступному опалювальному сезоні та була гаряча вода влітку, адміністрація концерну звертається до мешканців міста з проханням погасити борги.