Маленьких запоріжців вчать правильному поводженню з тваринами

03.07.2020 11:30

Сьогодні, 3 липня, «Урок доброти» був проведений для вихованців спортивної секції з тхеквондо. Спеціалісти комунального підприємства «Побутовик» разом з представниками інспекції з благоустрою вчергове розповідали дітям про правила поводження з тваринами.

«Уроки доброти» у Запоріжжі проводять вже другий рік поспіль у межах реалізації міської програми поводження з безпритульними тваринами, яку прийняли у 2017 році. На сьогоднішній день спеціалісти відвідали 10 міських шкіл.

- Мета наших уроків – прищеплення дітям почуття відповідальності та доброти до тварин. Під час занять спеціалісти інформують присутніх про правильне утримання котів та собак, процедури стерилізації, наголошують на важливості коректного догляду за тваринами. Діти на уроках ведуть себе дуже активно, задають багато питань. Крім того, ми завжди приводимо з собою нашу улюблену співробітницю – хаскі Сару. Тож попит на заняття підвищився, заклади самі до нас телефонують і подають заявки, - розповів начальник інспекції з благоустрою Віталій Лисенко.

Крім проведення інформаційної роботи, у місті триває реалізація програми безкоштовної стерилізації та вакцинації безпритульних тварин. У 2019 році плани програми були виконані на 100 % - КП «Побутовик» разом з ветеринарною установою «ВЕТСВІТ» здійснили профілактичні, діагностичні, оздоровчі та лікувальні заходи для бездомних тварин, а також провели стерилізацію, вакцинацію від сказу, чіпування та післяопераційну перетримку 433 собак та 639 кішок - із занесенням в базу «Animal-id».

Нагадаємо, заявки за міською програмою безкоштовної стерилізації безпритульних тварин приймаються за номером 067 807 03 73 у робочий час с 8.00 до 17.00, з понеділка по п'ятницю. Також звернення можна залишити на сайті чи на сторінці КП «Побутовик» у Фейсбуці.