У Запоріжжі дороги ремонтують цілодобово

03.07.2020 14:52

В обласному центрі тривають середні та ямкові ремонти міських магістралей. В першу чергу комунальники виконують роботи на магістральних об'єктах з інтенсивним потоком транспорту. Ремонти проводять цілодобово.

Так, на перехресті вулиць Української та Гоголя, що в Олександрівському районі, шляховики КП «ЕЛУАШ» за одну ніч замінили близько 2300 кв. метрів покриття. Ремонт виконували вночі, щоб не перекривати дорогу та не створювати аварійні ситуації, оскільки тут дуже інтенсивний рух.

На ділянці працювали близько 18 одиниць техніки. Під асфальтне покриття комунальники додатково уклали вирівнюючий шар.

- Вирівнювання знадобилося тому, що при температурі, як у нас зараз, 38 градусів асфальт дуже швидко плавиться. А тут проходить великовантажний транспорт та велика інтенсивність руху. Вирівнюючий шар ми використовуємо на смугах гальмування і на перехресті, - розповіла начальниця Олександрівської ДЕД КП «ЕЛУАШ» Ольга Гаврильченко.

Крім того, шляховики також виконали ямковий ремонт по проспекту Соборному від вулиці Базарної до площі Запорізької. Тут зняли 430 квадратних метрів покриття на найбільш проблемних ділянках.

- Дві ночі ми знімали асфальтобетонне покритя, тепер уклали новий шар асфальту. Вночі працювати зручніше, тому що рух транспорту менший, - розповів майстер ДЕД №1 КП «ЕЛУАШ» Володимир Тарасенко.