У Запоріжжі проводяться рейди по боротьбі з амброзією

06.07.2020 12:33

У місті триває боротьба з амброзією та іншими карантинними рослинами. Ліквідацію проводять комплексно - бур’яни косять, обробляють хімічними засобами, а роздільні смуги вздовж доріг, ділянки поблизу навчальних закладів тощо засівають новими газонами фітоценотичним способом. Роботи ведуться в усіх районах міста.

Крім того, в обласному центрі посилили контроль за знищенням карантинних рослин. Щотижневі звіти про виконані роботи районні адміністрації надсилають до управління з питань екологічної безпеки. За отриманими звітами спеціалісти інспекції з благоустрою спільно з управлінням з питань екологічної інспекції Запорізької міської ради та представниками Держпродспоживслужби проводять рейди.

3 червня виконання робіт перевірили у Вознесенівському районі на Алеї троянд та в Олександрівському районі на вулицях Глісерній, Дніпровській, Жуковського, Слобідській, Поштовій.

На Алеї троянд чисто та прибрано, окрім локації біля аптеки та закладу громадського харчування. Ця територія належить приватним підприємцям. Туди направлять комісію з інспекції з благоустрою. Якщо провина дійсно за цими закладами, то вони сплатять штраф.

- На приватного підприємця, який має будівлю, навколо якої було зафіксовано невиконання заходів зі знищення карантинних рослин, очікує перевірка працівниками інспекції з благоустрою. За результатами перевірки буде надано вимогу усунути порушення, і складено адмінпротокол про адміністративне правопорушення, - зазначив начальник інспекції з благоустрою Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Подібні рейди проводитимуть не лише у місті, а й у районах, які межують з ним — у Вільнянському та Запорізькому.

- Ми неодноразово піднімали це питання в області і на державному рівні. Боротьба з карантинними рослинами не повинна проходити на окремо взятій вулиці, в окремо взятому районі, місті. Це повинна бути загальнонаціональна програма, яка передбачає боротьбу з цим злом по всій нашій країні, - наголосив радник міського голови Валерій Еделєв.

Перевірки триватимуть до завершення сезону цвітіння карантинних рослин.