В Олександрівському районі з'явиться ще один оновлений тротуар

07.07.2020 15:38

В Олександрівському районі Запоріжжя ремонтують тротуар на вулиці Академіка Амосова. Тут треба замінити 740 квадратних метрів старого асфальтового покриття на сучасний, міцний асфальт. На об'єкті задіяно 3 одиниці спецтехніки та 5 робітників.

Вулиця Академіка Амосова знаходиться біля кількох багатоповерхових будинків і міського шкірвендиспансеру. Це жвава пішохідна ділянка, якою місцеві жителі виходять на проспект та на зупинку громадського транспорту "Вул. Базарна". Тротуар був у непривабливому стані. За словами місцевих жителів, ходити тут було небезпечно через ями та тріщини, особливо в вечірній час.

Тепер підрядна організація розпочала ремонт пішохідної зони. Минулого тижня робітники за допомогою спецтехніки зняли залишки старого асфальтового покриття, а тепер, після підготовчих робіт, почали вкладати новий асфальт.

Роботи планують завершити вже цього тижня.

Всього в Олександрівському районі Запоріжжя подібний ремонт тротуарів необхідний на площі близько 30 тис. квадратних метрів.

Цього року в районі вже зроблено близько 4 тис. квадратних метрів тротуарних доріг.

- Планомірно з року в рік виконуємо ремонти доріг і пішохідних зон. Цього року ми вже виконали заміну тротуарних ділянок на вулиці Олександрівській, Українській. У планах - Благовіщенська, тротуар на перехресті Гоголя - Українська. Загалом цього року на ремонт тротуарів заплановано 5,5 млн грн. Це близько 8 тис. відремонтованих квадратних метрів. А на внутрішньоквартальні дороги з міського бюджету передбачено теж 5,5 млн грн. На сьогодні замінено близько 2,5 тис. квадратних метрів доріг, - повідомив голова Олександрівської райадміністрації Валерій Мостовий.