У Вознесенівському районі відновлюють внутрішньоквартальні дороги

07.07.2020 16:39

Нині роботи тривають у дворах будинків №40а, 41 та 41а по вулиці Незалежної України. Працівники КП «ЕЛУАШ» вже повністю зняли старе дорожнє покриття та готують ділянку до укладання нового асфальту.

Ремонтні роботи розпочали ще вчора - знімали асфальт за допомогою спецтехніки. Сьогодні працюють вручну, ретельно вичищаючи старе покриття у недоступних для машин місцях. Загалом ремонтом тут охоплять 2 400 квадратних метрів доріг - на це використають близько 300 тонн асфальту.

- Де машини не дістали - працюємо лопатами, відбійним молотком. Після повного зняття покриття очистимо ділянки від пилу, продуємо, нанесемо бітум та розпочнемо вкладати асфальт. Також зрівняємо під висоту покриття каналізаційні люки. Гарантія такого ремонту складає близько 5 років. Завершимо роботи до кінця наступного тижня, - розповів майстер ділянки № 2 КП «ЕЛУАШ» Олександр Артюх.

Також буде проведено благоустрій території та відновлено роботу зливової каналізації. Через її несправність у дворі під час дощів постійно з’являються великі калюжі – після прочистки проблема буде усунута.

- Наразі триває активна фаза ремонтів внутрішньоквартальних доріг. Ми працюємо не маленькими ділянками, а одразу охоплюємо цілий квартал. Загалом на 2020 рік в нас заплановано відновити внутрішньоквартальні дороги по 10 кварталах. На сьогодні наші плани реалізовані у дворах на вулиці Перемоги, бульварі Шевченка, бульварі Гвардійському, і ось наразі ми перейшли до внутрішньоквартальних доріг на вулицях Рекордній та Незалежної України, - зазначив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Олександр Ніколаєнко.

Дорога у дворах будинків №40а, 41 та 41а по вулиці Незалежної України вже довгий час була у аварійному стані. Тож за допомогою місцеві мешканці звернулися на прийом до міського голови Запоріжжя Володимира Буряка.

-  Дорога тут завжди була в жахливому стані, постійно усі на неї скаржилися, були навіть травми. Після звернення до районної адміністрації, до міського голови питання врешті-решт вирішилось. На наше прохання відреагували дуже швидко, виділили кошти, і ось, розпочали роботи. Сподіваємось і результат буде якісним, - розповіла жителька Запоріжжя Ольга Олейнікова.