У Запоріжжі проходить турнір з боксу серед юніорів та молоді

21.09.2017 17:50

У Запоріжжі стартував XIV Всеукраїнський турнір з боксу серед юніорів та молоді. Змагання присвячені пам'яті майстра спорту з боксу Валерія Синельщикова, який чимало зробив для розвитку боксу в Запоріжжі.

Турнір буде тривати протягом трьох днів з 21 по 23 вересня в ДК «Заводський». Також на базі турніру проводиться і відбір до збірної команди Запорізької області на Чемпіонат України з боксу серед юніорів.

Участь в турнірі беруть понад 110 юних спортсменів із Запоріжжя і районів області, а також з Києва, Харкова, Херсона, Дніпра, Полтави, Черкас, Одеси та інших міст України.

На відкритті турніру заступник міського голови Анатолій Пустоваров побажав учасникам успіхів і перемог.

- Дуже важливим є позашкільний розвиток наших дітей, - зазначив Анатолій Пустоваров. - Це питання для міської влади - одне з пріоритетних. Бокс - це не лише фізична сила - це сила духу, дисципліна, вміння працювати в команді. Для хлопчиків - бойові види спорту, особливо бокс, це хороший вибір. У нас в місті функціонує 4 школи боксу на базі дитячо-юнацьких спортивних шкіл № 6, № 11, «Локомотив» і «Майстер-Січ». Звичайно, вони потребують матеріально-технічного оснащення. Вперше в цьому році з міського бюджету виділено близько півмільйона гривень на закупівлю інвентарю. Я впевнений, це буде сприяти більш високому якісному рівню занять та популяризації боксу в Запоріжжі.

Анатолій Пустоваров вручив спортивний інвентар, придбаний за кошти міського бюджету для відділень боксу, керівникам шкіл.

Фінальні поєдинки та нагородження переможців турніру відбудеться в суботу, 23 вересня.