Заслуженому тренеру України віддячили за багаторічну працю

07.07.2020 18:00

Сьогодні дитячо-юнацьку спортивну школу «Україна», яка спеціалізується на спортивному веслуванні, відвідали представники міської влади, щоб привітати з днем народження Заслуженого тренера України, директора ДЮСШ Анатолія Завгороднього.

Андрій Іванович Завгородній - незмінний директор ДЮСШ «Україна» вже понад 20 років. Каже, що звідси вийшло безліч талановитих спортсменів, в тому числі двоє - чемпіони світу.

У 90-ті роки школа з веслування переживала важкі часи - не оновлювалося обладнання та човни, не вистачало фінансування для зарплат. Оскільки веслування - це дорогий вид спорту, довгий час в Запоріжжі він був у занепаді.

Однак тепер ДЮСШ «Україна» в комунальній власності міста. І щороку спортивно-навчальний заклад отримує фінансування з бюджету Запоріжжя.

Тому за минулі кілька років вдалося частково відновити базу плавальних засобів - наприклад, закупили 6 човнів на півмільйона гривень.

Зараз у школі навчаються спортивному веслуванню понад 120 осіб. У штаті - 8 тренерів.

- Помітно пожвавилося життя в ДЮСШ - приходять нові учні, поступово розширюється колекція плавзасобів. Дуже раді, що перебуваємо на балансі міста. Департамент спорту і керівники Запоріжжя приділяють нам багато уваги, вони обіцяють нам подальший розвиток. Ми залишилися в місті одні з небагатьох, де можна навчитися професійному веслуванню, тому дуже важливо зберегти і примножити те, що ми маємо, - розповів директор ДЮСШ «Україна», Заслужений тренер України Андрій Завгородній.

На знак подяки за багаторічну плідну працю та відданість своїй справі представники місцевої влади сьогодні вручили Андрію Івановичу квіти і подарунки з нагоди 71-го дня народження спортсмена.

- Таких людей, як Андрій Іванович Завгородній, залишилося небагато. Їх потрібно цінувати і поважати. Велика вдячність йому за те, що він все життя кожного дня вкладав душу в цю справу. Завдяки йому з цієї спортивної школи вийшло стільки успішних людей, - розповів помічник міського голови Запоріжжя Андрій П'ятницький.