У Запоріжжі перевірили правильність паркування біля Центрального ринку

08.07.2020 14:29

Четвертий місяць у Запоріжжі працює служба інспекторів з паркування. За час своєї роботи інспектори досягли значних успіхів - на окремих ділянках, де раніше було дуже багато порушень, зараз водії дотримуються правил.

Сьогодні інспектори плідно попрацювали на вулицях, прилеглих до Центрального ринку в Олександрівському районі. Машин тут багато, водії масово паркуються на найближчих до ринку вулицях. Часто з суттєвими порушеннями і попри те, що поряд є спеціальне місце для паркування.

Перевірку розпочали з перехрестя вулиць Гоголя та Благовіщенської, також працювали на перетині з вулицею Покровською. Ця ділянка - найближча до ринку. Автовласники тут ставлять свої авто не зважаючи на правила та знаки. Інспектори виявили найсерйозніші порушення - паркування на перехресті, стоянка в зоні дії знаків «пішохідний перехід» та «зупинка заборонена».

- До нас надходить багато скарг від містян, що пішоходи не можуть пройти, а водії не можуть вільно роз’їхатися на перехресті, не кажучи вже про дотримання дистанції в 10 метрів. Тут найбільша проблема в тому, що водії паркуються на пішохідних переходах і перехрестях. Лише за півгодини роботи ми виписали близько 20 повідомлень. На кожному перехресті - по 5-6 автомобілів, які стоять з порушеннями, - розповів інспектор служби з паркування Ігор Савченко.

На цій ділянці інспектори працюють вже три тижні. За цей час склали близько 200 протоколів про адміністративне правопорушення. У службі інспекторів з паркування сподіваються, що активних рейдів протягом місяця вистачить для того, щоб водії почали дотримуватись правил стоянки та зупинки автомобілів.

Загалом за чотири місяці своєї роботи було винесено 2600 повідомлень про притягнення до адміністративної відповідальності. За 2050-ма з них штрафи вже сплачені. Нагадаємо, штрафи за порушення коливаються від 255 до 510 грн. Містяни, яким виписали постанову, можуть скористатися пільговим періодом та сплатити 50% штрафу протягом 10 днів. Кошти від сплачених штрафів надходять до бюджету Запоріжжя.