Голова міського об'єднання чорнобильців отримав відзнаку міністерства соціальної політики України

13.07.2020 17:35

Сьогодні голова Запорізького міського громадського об'єднання «Чорнобильці Запоріжжя» Павло Бєлан з нагоди свого 69-річчя отримав привітання від представників міської влади, а також Подяку міністерства соціальної політики України.

Подяка від імені міністра соціальної політики України Марини Лазебної адресована за сумлінну працю, особистий внесок у реалізацію державної політики з питань соціального захисту осіб з інвалідністю. Відзнаку очільнику міського ГО «Чорнобильці Запоріжжя» Павлу Бєлану сьогодні, 13 липня, у день його народження вручив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Отримувати відзнаки завжди приємно, адже це свідчить про те, що ти працюєш у потрібному напрямку, який виявився дуже корисним. Міська влада реагує на всі наші звернення, на всі наші прохання в тій мірі, в якій може допомогти. Завдяки цьому вдається вирішувати проблеми соціального характеру. Держава від нас, чорнобильців, відвернулася. Наш спеціальний закон фактично на 100% не діє, інші – ледве «жевріють», - зазначив Павло Бєлан.

Так, за інформацією управління соціального захисту населення, нині на обліку в обласному центрі перебувають 2 887 осіб, постраждалих від аварії на ЧАЕС.

Місто Запоріжжя намагається всіляко підтримувати й надавати допомогу учасникам ліквідації наслідків Чорнобильської аварії, а також членам сімей ліквідаторів. Впроваджена та з успіхом реалізується низка міських програм.

Крім того, збудовано пам’ятник «Героям Чорнобиля» - у самому центрі міста на проспекті Соборному, в районі Вознесенівського узвозу. Відкриття меморіалу стало важливою подією, на яку чекали десятиліттями.

Багато уваги приділяється вирішенню питань соціального захисту, медичного обслуговування ліквідаторів та членів їх сімей.

Зазначимо, у 2020 році чорнобильці-ліквідатори у лікарнях міста отримують харчування та медикаменти за підвищеними нормами, на рівні з ветеранами війни - 55 грн харчування, 65 грн – медикаменти на добу на одну особу.

- Ми з чорнобильцями маємо певне розуміння, зв'язок. Звісно, в масштабах всієї держави є велике недопрацювання стосовно оздоровлення, а також реалізації взятих на себе зобов’язань. На нашій попердній зустрічі з чорнобильцями ми порушили питання стосовно підвищення вартості харчування й медикаментів у лікарнях вдесятеро – на рівні 55 грн і 65 грн відповідно. Звісно, пандемія коронавірусу внесла свої корективи, втім всі пільги, передбачені міською програмою та з боку держави, виконуються, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.