У Запоріжжі відзвітували про ліквідацію наслідків негоди

15.07.2020 11:02

Сьогодні, 15 липня, в приміщенні міськвиконкому відбулась нарада, де представники районних адміністрацій, профільних департаментів, комунальних підприємств та керуючих компаній звітували про виконання заходів з усунення наслідків негоди.

Днями Запоріжжя, як і багато інших міст України, постраждало від сильної грози та зливи. За 2 години на вулиці міста випала місячна норма опадів. Від потоків постраждало дорожнє покриття, було відключено низку світлофорів та трансформаторних підстанцій, у деяких будинках виявлені протікання покрівлі тощо. За завданням міського голови Володимира Буряка профільні міські служби повинні були вирішити основні проблемні питання до 20:00 вчорашнього дня, інші – протягом 2-3 днів.

Як відзвітували керівники районних адміністрацій, станом на ранок 15 липня більшість відключень електроенергії усунені, прочищені зливові каналізації, відремонтовані ділянки асфальту, які пошкодив дощ, триває прибирання сміття та гілок з дерев, проводиться робота з опрацювання заявок від мешканців на 1580.

Загалом протягом вчорашнього дня працівниками КП «ЕЛУАШ» було прочищено 858 зливових каналізацій. Наразі спеціалісти працюють над розчищенням доріг від намивів. Відновлено 33 світлофори з 35 непрацюючих – на місцях тривають ремонтні роботи, за дотриманням правил дорожнього руху слідкують регулювальники.

За час негоди до контакт-центру 1580 надійшло понад 200 заявок від мешканців, 140 з них вже передані в роботу. Керуючі компанії вже склали графіки виконання ремонтів.

За інформацією управління з питань транспорту та зв’язку Запорізької міської ради, з 4:30 сьогоднішнього дня поновлено рух на проспекті Металургів, де проводились роботи з відновлення дорожнього покриття. Сьогодні там ще триватимуть роботи з часткового ремонту тротуару та благоустрою території.

- Ми плануємо відпрацювати з департаментом інфраструктури спеціальну програму з убезпечення міста на випадок такої негоди. Туди увійдуть роботи з утримання та відновлення дорожніх знаків, зливових каналізацій, світлофорів тощо. Зливові каналізації взагалі в нас проблемні, навіть під час будівництва молодих районів вони не були передбачені, що й казати про стару частину міста. Цим питанням треба займатися. Прохання також до районних адміністрацій - планувати фінансування на випадок негоди, вона може трапитися досить несподіванно, а ми завжди маємо бути до такого готові, аби усувати проблеми моментально, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Володимир Волобуєв.