Фестиваль «Золота Хортиця» покаже в Запоріжжі жанрове різноманіття альтернативного театру

22.09.2017 12:30

Увечері 21 вересня на площі Маяковського пройшла яскрава церемонія урочистого відкриття VI Відкритого театрального фестивалю «Золота Хортиця - 2017». Як зазначили організатори, місце для урочистостей обрано не випадково - раніше площа Маяковського іменувалася Театральною.

Гостинним господарем фестивалю, як і раніше, є муніципальний театр-лабораторія «Ві», який розташований на острові Хортиця. Фестиваль був заснований в 2005 році, проходить раз на 2 роки і кожного разу має новий напрямок. Цього року «Золота Хортиця - 2017» заявила про себе як про відкритий фестиваль альтернативного українського театру. І в Запоріжжя приїхали показати новинки 11 театрів з Києва, Луцька, Чернігова, Полтави, Рівного, Харкова та Новомосковська.

Організаторами фестивалю виступили Департамент культури і туризму Запорізької міської ради спільно з муніципальним театром-лабораторією «Ві» за підтримки міської влади.

Виступаючи на відкритті фестивалю, заступник Запорізького міського голови Анатолій Пустоваров відзначив, що Запоріжжя залишається вірним собі як театральне місто.

- Більше десяти років наше місто приймає фестиваль «Золота Хортиця», який вже є лабораторією авангарду українського театру. Сподіваюся, що і цього разу актори і режисери покажуть, а глядачі побачать щось інше, нове в світі театрального мистецтва, - сказав Анатолій Пустоваров.

Першими освоювали відкриту сцену на площі Маяковського учні театральних відділень шкіл естетичного виховання Запоріжжя. Далі увазі глядачів була представлена спільна робота театру-лабораторії «Ві» і муніципального театру танцю - спектакль «Кольоровий сон. Птаха»(режисер - Андрій Романов).

Крім цього, гості фестивалю могли ознайомитися з життям за лаштунками на театральних локаціях «Оркестрова яма»; «Фотозона», «Гримерка», «Бутафорський цех» і навіть «Театральний буфет».

Фестиваль «Золота Хортиця» буде проходити з 22 по 30 вересня на сцені театру-лабораторії «Ві», де глядачі зможуть ознайомитися з альтернативними напрямками театрального мистецтва - від філософії до акробатики, від соціальної драми до трешу і абсурду.