У Олександрівському районі Запоріжжя розпочали винищення амброзії хімічним методом

15.07.2020 15:00

Протягом чотирьох років у Запоріжжі застосовують нові способи боротьби з карантинними рослинами. Один з них - метод хімічної обробки амброзії. З його допомогою можна винищити рослину та запобігти її зростанню в майбутньому. Сьогодні працівники підрядної організації обприскували територію приватного сектору в Олександрівському районі.

У приватному секторі Олександрівського району є галявина біля річки Суха Московка. Місцеві мешканці з року в рік скаржилися на цвітіння амброзії на цій ділянці. Цього року місцева влада вирішила обробити цю територію хімічною сумішшю. Сьогодні тут працюють шість фахівців підрядної організації.

- Обробляємо карантинні рослини на території району вже кілька років поспіль. Там, де ми вже попрацювали, як показує практика, амброзія більше не з'являється. До того ж препарат безпечний для інших рослин і комах. У той же час він збагачує ґрунт і запобігає появі нових паростків амброзії на цьому місці, - розповів заступник голови Олександрівської райадміністраціїї Олександр Наріженко.

На боротьбу з амброзією для Олександрівського району з міського бюджету виділили близько 300 тис. грн. Цієї суми вистачить на обробку 10 га.

- Хімічний метод застовуємо саме зараз, тому що важливо обробити амброзію в період дозрівання. Ми використовуємо сертифіковану хімічну суміш, яка діє конкретно на рослину - буквально через 15-20 хвилин дістає до кореня і надалі вона більше не росте. Хімречовина абсолютно безпечна для навколишнього середовища, - пояснив Олександр Наріженко.

Наступний етап після хімічної обробки - засівання території газонною травою методом гідросівби. На думку фахівців, це попередить появу амброзії в майбутньому.