У Запоріжжі триває підготовка житлового фонду до нового опалювального сезону

17.07.2020 15:04

КП «Наше місто» нині проводить відновлювально-ремонтні роботи в багатоповерхівках з метою завчасної їх підготовки до наступного опалювального періоду 2020-2021 років. Загалом підприємство обслуговує 117 житлових будинків у різних районах міста. Передусім увага прикута до найбільш проблемних питань. Так, за адресою вул. Фортечна, 73, що в Олександрівському районі, взялися за заміну ділянки трубопроводу гарячого водопостачання.

Мешканці вже згаданої багатоповерхівки створили ОСББ, втім не взяли в управління. Послуги з утримання будинку та прибудинкової території місцевим жителям надає КП «Наше місто». Сама будівля була зведена в 1959 році. Через тривалу експлуатацію мережі зносилися і давно вийшли з ладу. Тож було вирішено виконати часткову заміну труб гарячого водопостачання - старих чавунних на пластикові.

- Ми виконуємо ремонти покрівель, утеплення, заміну ділянок централізованого опалення, а також засувок. У цьому будинку була проблема з гарячим водопостачанням. Зараз у першому під’їзді триває заміна ділянки трубопроводів гарячого водопостачання, довжиною 25 погонних метрів. Днями також почнемо часткову заміну трубороводів холодного, - розповіла менеджер-управитель КП «Наше місто» Олена Озєрова.

Ремонти виконуються попри наявність заборгованості - за 5 місяців місцеві жителі завинили комунальному підприємству майже 41 тисячу гривень.

Загалом наразі КП «Наше місто» вже забезпечило підготовку житлового фонду до нового опалювального сезону на 65%.

Також, незважаючи на послаблення карантинних обмежень у зв’язку з поширенням коронавірусу, КП «Наше місто» продовжує здійснювати санітарну обробку під’їздів дезінфікуючими засобами. Працівники з комплексного прибирання двічі на день протирають ручки вхідних дверей, панелей виклику домофонів та ліфтів, а також перила сходових клітин, аби знизити ризик зараження COVID-19.