У Вознесенівському районі продовжують боротися з карантинними рослинами

17.07.2020 16:07

Черговий об’єкт – зона на вулиці 12 Квітня біля житлових будинків. Вона є так званою «білою плямою», бо ні за ким офіційно не закріплена. Такі безхазяйні території беруть на контроль районні адміністрації міста.

Для боротьби з амброзією на території, яка не має господаря, Вознесенівська райадміністрація задіяла підрядників. Сьогодні вони виконують хімічну обробку карантинних рослин на території близько 300 квадратних метрів. Мешканці будинків, розташованих поблизу пустиря, постійно скаржились на розростання карантинних рослин.

Після обробки хімічним розчином амброзія гине протягом кількох годин. У тому числі знищується коріння, яке потім могло б дати нові паростки.

- Активна робота триває, вже чимало місць проростання карантинних рослин опрацьовано. Районна адміністрація бере на себе всі зелені зони, які не підпорядковуються «Зеленбуду» чи керуючим компаніям. Таких територій залишилось не так багато, тож до осені план зі знищення амброзії та інших бур’янів ми маємо виконати, - розповів начальник відділу житлово-комунального господарства Вознесенівської райадміністрації Олександр Жученко.

Подібні роботи тривають в усьому Вознесенівському районі. Спільно з комунальниками та керуючими компаніями представники районної адміністрації опрацьовують усі місця, які вказують у зверненнях містяни.

Цього року покіс карантинних рослин у Вознесенівському районі вже виконаний на площі 100 га, ще 10 га оброблені хімічною речовиною, на 0,42 га виконають гідросівбу.