У Вознесенівському районі борються з карантинними рослинами

20.07.2020 16:01

Черговий об’єкт – подвір’я біля будинків на вул. Незалежної України. Воно є так званою «білою плямою», яка не знаходиться на балансі комунальних підприємств. Такі території беруть на контроль районні адміністрації міста.

Для боротьби з амброзією на безхазяйній території Вознесенівська адміністрація задіяла двох підрядників. Сьогодні вони виконують механічну обробку карантинних рослин на території близько 50 квадратних метрів. Тут у занедбаному стані вже довгий час знаходиться дитячий майданчик.

Покіс амброзії на деякий час призупинить її ріст та цвітіння. Всього за сезон необхідно здійснити покіс на цій території близько трьох разів.

- Активна робота триває, вже чимало місць проростання карантинних рослин опрацьовано. Районна адміністрація бере на себе всі зелені зони, за які не несуть відповідальності «Зеленбуд» чи керуючі компанії. Таких територій залишилось не так багато, тож до осені план зі знищення амброзії та інших бур’янів ми маємо виконати, - розповів голова Вознесенівської райадміністрації Олександр Ніколаєнко.

Подібні роботи тривають у всьому Вознесенівському районі. Спільно з комунальниками та керуючими компаніями представники районної адміністрації опрацьовують усі місця, які вказують у зверненнях містяни.

Цього року покіс карантинних рослин у Вознесенівському районі вже виконаний на площі 100 га, ще 10 га оброблені хімічною речовиною, на 0,42 га виконають гідросівбу.