У Запоріжжі з 95-річчям привітали почесного ветерана Івана Кулика

20.07.2020 15:07

Минулої неділі, 19 липня, у День металурга своє 95-річчя відсвяткував почесний ветеран Запоріжжя Іван Корнійович Кулик. Привітати ювіляра завітав керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович.

- Сьогодні з задоволенням вітаємо з ювілеєм Івана Корнійовича Кулика з нагоди його 95-річчя. Він один з представників того покоління людей, які творили трудову славу Запоріжжя у післявоєнний період. Багато років віддав металургії, потім центру стандартизації метрології та із задоволенням займався і продовжує займатися громадською діяльністю, пов’язаною з ветеранським рухом - як всередині центру стандартизацїі, так і в рамках всього колишнього Орджонінкідзевського, а тепер вже Вознесенівського району. Хочу висловити подяку імениннику і людям його покоління, які відродили наше місто й наповнили тією славою, яку воно має сьогодні, - зазначив керуючий справами виконавчого комітету Запорізької міської ради Роман Омельянович.

Народився Іван Корнійович у багатодітній родині сільських трударів. Його дитинство припало на роки війни. У травні 1945 року, маючи за плечима вісім класів середньої школи, пішов служити до армії в навчальний батальйон молодших командирів. Кілька років провів у лісах Чехословаччини. Далі - у званні старшого сержанта його направили до танкового полку, де він був командиром бронетранспортера взводу розвідки.

У квітні 1950-го року Івана Кулика було звільнено у запас. Чоловік повернувся до Запоріжжя й одразу пішов працювати контролером відділу технічного контролю електрометалургійного заводу «Дніпроспецсталь». Без відриву від виробництва закінчив старші класи школи робітничої молоді і Запорізький машинобудівний інститут за спеціальністю «інженер-механік ливарного виробництва». Також трудився на МК «Запоріжсталь».

Іван Кулик майже 20 років пропрацював заступником начальника Запорізької обласної лабораторії державного нагляду за стандартами і вимірювальною технікою. За довголітню й активну працю нагороджений низкою почесних грамот Українського республіканського управління Держстандарту СРСР, профспілки працівників машинобудування і приладобудування, нагрудним знаком «За заслуги в стандартизації», ювілейними медалями до річниць Перемоги і медаллю «Ветеран праці».