Лоукост Wizz Air запустив перший рейс із запорізького аеропорту

20.07.2020 17:42

Вильоти до Будапешту здійснюватимуться двічі на тиждень - щопонеділка та щоп’ятниці. Перший літак лоукоста Wizz Air випробував злітно-посадкову смугу запорізького летовища вже сьогодні, 20 липня.

Зазначимо, це бюджетний та доступний напрямок - вартість квитків на літак стартує від 14.99 євро.

- Рейс "Запоріжжя - Будапешт" - це «перша ластівка» в відкритті нових рейсів до країн Європи. З 2 серпня Wizz Air планує запустити прямиий рейс із Запоріжжя в Дортмунд. Відсьогодні розпочався продаж квитків на рейс «Запоріжжя - Мілан», що стартує наприкінці жовтня. Попереду – рейси до Відня, Вільнюса, Вроцлава, Гданська та Кракова, - зазначив на своїй публічній сторінці в соціальній мережі «Фейсбук» міський голова Запоріжжя Володимир Буряк.

Першим рейсом із Будапешту до Запоріжжя прилетіло 40 осіб, на виліт зареєструвалися 34 пасажири.

- Ми активно виконуємо завдання міського голови з забезпечення доступних польотів із Запоріжжя. Цей рейс - перший приклад нашої майбутньої тісної співпраці з Wizz Air. Традиційно, літак нової для нас авіакомпанії ми зустрічали через водну арку. Хочу подякувати кожному, хто доклав руки до старту роботи з лоукостером. Безперечно, без підтримки міської влади, без розвитку інфраструктури цього не було б, - зазначив в. о. директора КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» Олексій Дубревський.

Найближчим часом для зручності пасажирів запрацює й маршрут із великими автобусами, який підвозитиме запоріжців та гостей міста безпосередньо до аеропорту.

Нагадаємо, в Запоріжжі реалізується програма розвитку КП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя». Проведено ремонт злітно-посадкової смуги, виконується встановлення сучасного світлосигнального та радіотехнічного обладнання. За 2 роки було побудовано новий термінал європейського рівня. Його площа - понад 12 тис. кв. м, а пропускна здатність - 400 пасажирів на годину. Вже відкрито нові авіарейси до Шарджі, Тель-Авіва, Барселони та Варшави. Збільшено кількість регулярних рейсів до Стамбулу, Мінська та Києва. Продовжуватиметься й робота з відкриття бюджетних рейсів від авіакомпанії Wizz Air.