У Вознесенівському районі триває боротьба з карантинними рослинами

21.07.2020 12:55

Одними з найбільш ефективних методів знищення амброзії є механічний - тобто скошування, та хімічний. Саме їх нині активно застосовують у Вознесенівському районі для боротьби з небезпечним алергеном. Сьогодні, 21 липня, працівники залученої підрядної організації зокрема попрацювали в районі вулиці Толстого.

На цій ділянці знаходиться пустир, який ні за ким не закріплений і є так званою «білою плямою» на мапі Вознесенівського району. Знищенням амброзії тут займається саме районна адміністрація.

Поруч розташований приватний сектор. Місцеві жителі неодноразово скаржилися на розростання карантинних рослин. Тож було вирішено обробити цю територію хімічною сумішшю. Так, підрядники обприскали сертифікованим розчином «Амбромаг» - безпечним для тварин і людей - ділянку площею близько гектара.

- Нині в межах Вознесенівського району триває боротьба з карантинними рослинами двома методами – механічним та хімічним. На цій ділянці останній є найбільш доречним, адже амброзія не росте суцільно, тому працівники підрядної організації виконують обробку вибірково на певних локаціях, - розповів начальник відділу житлово-комунального господарства Вознесенівської районної адміністрації Олександр Жученко.

Результат обробки помітний вже за годину-півтори – амброзія починає в’янути. Загалом опрацювали вже 3 адреси. У цьогорічних планах – обробити хімічним методом до 10 га площі.

Механічний метод боротьби з алергеном у Вознесенівському районі почали застосовувати у середині травня, нині додали хімічний. Наступний – фітоценотичний (гідросівба), який передбачає засівання території газонною травою. Його планують почати у жовтні.