У Запоріжжі діє міська програма відновлення тіньових навісів на території дитячих садків

22.09.2017 13:50

Одне з проблемних питань дитячих дошкільних установ Запоріжжя - це занепад або відсутність павільйонів на території установ. Тому цього року в місті була прийнята програма відновлення тіньових навісів.

На реалізацію програми з міського бюджету виділено понад 12 млн грн. Це дозволить встановити в дитячих садах Запоріжжя 71 павільйон. Сьогодні 4 з них урочисто відкрили в дитячому садку № 194 «Кобзарик». Контролює хід виконання програми заступник міського голови Анатолій Пустоваров. В ході урочистого заходу він відзначив важливість її реалізації.

- Для комфортного перебування дитини в дитячому садку, правильного її розвитку і виховання дуже важливий майданчик на вулиці і павільйон, - сказав Анатолій Пустоваров. - Дуже важливо для здоров'я дітей, щоб вони могли вийти на прогулянку в будь-яку погоду. Програма відновлення тіньових навісів, яка прийнята в місті в цьому році, - найбільш масштабна з моменту побудови дитячих садів. У нас в місті більше тисячі павільйонів, з них половина потребує ремонту. Приблизно 200 навісів взагалі немає на тих місцях, де вони повинні бути. В цьому році ми встановлюємо 71 тіньовий навіс. Я впевнений, що програма, яка прийнята на цей рік, а це 12 млн. грн. - це ще один крок на шляху до того, щоб наші садки були найкращі. Але нас попереду чекає величезна робота. Для того, щоб програма була реалізована повністю, нам необхідно її продовжувати 3 роки.

Загальна площа кожного тіньового навісу 40 м. кв. Конструкція навісів має тверде покриття, закрита дахом і трьома стінами, виконана з екологічно чистих матеріалів. Оформлення тіньових навісів створює особливий колорит території дитячого садка, вони яскраві і мають елементи для ігор. За словами вихователів, такі павільйони дадуть можливість поліпшити умови перебування дітей на прогулянці, вони забезпечують побутовий комфорт за будь-яких погодних умовах і дають простір для різних дитячих ігор.