На вулиці Нижньодніпровській розпочато капітальний ремонт тротуарів

21.07.2020 16:54

Спеціалісти підрядної компанії вже повністю демонтували старе покриття. Після його утилізації візьмуться за риття траншей під бордюри та укладання асфальту.

Нині активна фаза робіт триває вздовж будинків № 4, 6 та 8 по вулиці Нижньодніпровській. За допомогою спецтехніки спеціалісти підрядної компанії прибирають та вивозять демонтоване асфальтове покриття.

- Демонтаж ми розпочали 3 дні тому, наразі вивезли близько 75 тонн покриття. Вже завтра почнемо рити траншеї під бордюри, а після цього будемо вкладати новий асфальт. Ділянка непроста, адже ремонтів тут не було десятки років,  - розповів представник підрядної компанії Дмитро Ховалкін.

Розпочали роботи на проблемній ділянці після численних звернень місцевих мешканців. За дорученням міського голови районна адміністрація Запорізької міської ради по Вознесенівському району запланувала виконання робіт та виділила необхідні кошти.

- Після тендерної процедури та вкладання договору с підрядником одразу розпочали ремонт. Плануємо, що оновлені тротуари на Нижньодніпровській з'являться вже за два тижні, - повідомив голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Олександр Ніколаєнко.

Старт робіт з відновлення тротуарів вже неабияк зацікавив місцевих жителів, адже дочекатися ремонту тут не могли роками.

- Живу на Нижньодніпровській вже більше 9 років, і стан тротуарів завжди був незадовільним. Після народження дитини взагалі стало важко пересуватися – дитячий візочок в особливо занедбаних місцях не проїжджав і доводилось переносити його на руках. Тож коли побачили, що тут розпочали ремонт, дуже зраділи, що зможемо з комфортом ходити в магазини, на пошту чи на прогулянки на Набережну, - розповіла жителька Запоріжжя Аліна Капілова.

Загалом на відновлення тротуарів у Вознесенівському районі цього року передбачено понад 4 млн гривень, охопити ремонтами планують щонайменше 7 кварталів. Ще близько 8 млн гривень заплановано спрямувати на заміну покриття 10 внутрішньоквартальних доріг.