В Олександрівському районі тривають роботи з заміни тротуарного покриття

22.07.2020 13:35

У Запоріжжі продовжують упорядковувати території районів. Сьогодні підрядники виконують капітальний ремонт тротуару біля території Центрального ринку, на перетині вулиці Благовіщенської з вулицями Гоголя та Жуковського.

Ця ділянка з дуже жвавим рухом - тут розташовується безліч магазинів, також дорога веде на ринок. Щоб не перешкоджати пересуванню машин і людей, робітники не стали перегороджувати вулицю.

- Як один з підприємців, я дуже рада, що нарешті ця дорога стане безпечною і зручною для перехожих. Адже тут завжди людно, багато хто падав, пошкодив собі що-небудь, ми неодноразово викликали "швидку". Тротуарів тут взагалі не було, тому ходити було просто неможливо. На щастя, тепер це у минулому, - розповіла підприємиця Тетяна Гавриленко.

На сьогодні фахівці підрядної організації завершили демонтаж старого асфальтового покриття і приготували «подушку» під нове. Як розповів голава Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий, роботи повинні завершити до кінця тижня.

- Ремонт на цьому об'єкті ми виконуємо в межах запланованого. Йдемо від проспекту Соборного до вулиці Жуковського по вулиці Благовіщенській. Далі плануємо перейти на тротуари по вулиці Українській, зробити внутрішньоквартальну дорогу біля будинків №29, 31, 33, 35 на цій же вулиці. Вибираючи об'єкт для ремонту, ми завжди прислухаємося до прохань і скарг мешканців - завжди йдемо їм назустріч, - розповів Валерій Мостовий.

В цілому цього року в районі буде замінено понад 8 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття. Для цього з міського бюджету виділено 5,5 мільйона гривень. Зроблено вже близько 3000 квадратних метрів тротуару.