КП «Наше місто» готує запорізькі будинки до осінньо-зимового періоду

22.07.2020 14:45

Нині тривають активні роботи з підготовки житлового фонду міста до холодної пори року. Проводяться ремонти покрівель, йде заміна трубопроводів гарячого та холодного водопостачання, каналізації та центрального опалення.

70% від загального обсягу запланованих робіт фахівці КП «Наше місто» вже виконали. Наразі завершують ремонти і в будинку № 134, розташованому на бульварі Гвардійському.

- У будівлі було чимало проблем. Минулого року ми відновили покрівлю – замінили 50 квадратних метрів старого покриття. Наразі завершуємо заміну ділянки гарячого водопостачання і візьмемося за реставрацію холодного. По одній квартирі повністю замінений стояк каналізації, плануємо частково замінити ще один. Роботи виконуємо якісно, труби гарячого водопостачання ізолюємо мінеральною ватою та алюмінієвою фольгою, аби не було втрат тепла, усі ніши після робіт обов'язково закладаємо, - розповіла менеджер-управитель КП «Наше місто» Олена Озєрова.

Нинішній тариф по будинку складає 4,91 грн за м кв., з цієї суми 1, 44 грн ідуть на поточні ремонти. Втім, через несвоєчасну сплату мешканцями коштів за обслуговування будинку вдається виконати менше, ніж заплановано. При 25 тисячах гривень місячного нарахування на будинок заборгованість наразі складає 120 тисяч гривень.

- Ми звертаємося до мешканців із проханням проводити вчасну оплату та не накопичувати заборгованість – це надасть нам змогу проводити більше ремонтів і тримати будинок у кращому стані. Також зазначу, що наразі ми продовжуємо проводити дезінфекцію під'їздів будинків, які перебувають у нас на обслуговуванні. Обовязково двічі на день обробляються дверні ручки, перила тощо, - зазначила Олена Озєрова.