У Запоріжжі капітально ремонтують світлофори

23.07.2020 12:12

У розпалі капітальний ремонт світлофорних об’єктів на перехресті вулиць Української та Шкільної, що в Олександрівському районі міста. Зміни передбачають як заміну обладнання, так і благоустрій прилеглих ділянок – аби вони були більш адаптовані для пересування й кращого орієнтування у просторі людей з вадами зору.

У Запоріжжі з успіхом діє «Програма розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою міста». Цього року були передбачені кошти зокрема і для проведення ремонту й будівництва світлофорних об’єктів.

Нині підрядники розгорнули роботи на перехресті вулиць Української та Шкільної, почали ремонт й вище перехрестя – на перетині вулиць Української та Поштової.

- Дані світлофорні об’єкти потребували ремонту, адже кабельні лінії давно вийшли з ладу, а це у свою чергу ускладнювало процес їх роботи у разі негоди. Також плануємо підключити всі світлофори до єдиної автоматичної системи управління, - розповіла заступниця директора департаменту інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради Марина Байло.

Трифазне світлофорне регулювання, адаптивне озвучення, облаштовані тротуари й тактильна плитка, спуски для пересування візків, а також півсфери для захисту пішоходів та водіїв – все це елементи благоустрою прилеглих до світлофорів ділянок. Нині це обов’язкова умова для всіх об’єктів незалежно від того, виконується їх будівництво, реконструкція або ж капремонт.

Крім того, цьогоріч також запланована реконструкція світлофорного об’єкта на перехресті траси Харків-Сімферополь з вулицею Чарівною, який теж знаходиться у вкрай незадовільному стані.

- Цей світлофорний об’єкт – один з найважливіших у нашому місті, оскільки знаходиться на трасі М18 – це міжнародна траса, яка повинна працювати як годинник. У нашому місті реконструкції нині потребує 21 об’єкт, адже світлофори дуже застарілі. Також ми опрацьовуємо місця, де є ризик виникнення аварійних ситуацій – ведемо реєстр, співпрацюємо з поліцією та районними адміністраціями. Наразі їх вже близько 30. За наявності фінансування ці об’єкти один за одним будемо опрацьовувати – розробляти проєкти і поступово вводити їх в експлуатацію, - додала Марина Байло.