У Запоріжжі тривають щоденні рейди мобільних груп з питань дотримання карантину

23.07.2020 15:25

Наразі організована робота 7 мобільних груп, які працюють у кожному з районів міста. До їх складу входять представники районних адміністрацій, Держпродспоживслужби, поліції та інспекції з благоустрою.

Сьогодні, 23 липня, черговий рейд був проведений у Заводському районі. Зокрема фахівці відвідали торгові точки, розташовані на алеї поряд з будівлею районної адміністрації. Під час візитів на об’єкти члени мобільних груп перевіряли наявність масок у персоналу та клієнтів, дотримання соціальної дистанції, використання дезінфікуючих засобів та проведення прибирань у закладах.

- Починаючи з березня у Заводському районі було проведено понад 600 рейдів. 20 адмінпротоколів складено поліцією, ще 30 - представниками Держпродспоживслужби. Протоколи, складені поліцією, передбачають штраф у розмірі 17,5 тисяч гривень. Порушення, зафіксовані Держпроспоживслужбою, - від 425 грн. Багато зусиль спрямовуємо і на роз’яснювальну роботу – при повторних перевірках бачимо, що підприємці виправляють свої помилки, - розповів заступник голови районної адміністрації Запорізької міської ради по Заводському району Олег Слабишев.

Зазначимо, активна робота мобільних груп була запроваджена з початком введення карантину в Україні. При більш жорстких обмеженнях фахівці працювали й у вихідні - перевіряли роботу як підприємницьких об'єктів, так і проведення дезінфекції у житлових будівлях та дотримання правил карантину у громадському транспорті.