Інтерактивних запоріжців запрошують взяти участь у навчаннях Open Data Campus

23.07.2020 16:08

Цей захід, присвячений аналітичній обробці та використанню відкритих даних, проводиться в рамках проєкту «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах» за підтримки Міністерства цифрової трансформації України, USAID/UKaid, Запорізької міської ради, Smart City Zaporizhzhia. У зв’язку з карантинними обмеженнями Open Data Campus пройде в Запоріжжі з 30 липня до 2 серпня в онлайн-форматі.

Про мету та завдання навчань Open Data Campus розповів керуючий справами виконкому Запорізької міської ради Роман Омельянович.

- Останні півтора року міська влада Запоріжжя активно займається розвитком відкритих даних. І ми долучилися до національного проєкту під егідою Міністерства цифрової трансформації України «Прозорість та підзвітність у державному управлінні та послугах». Управління та департаменти міськради, інші владні структури накопичили величезний масив корисної для містян інформації – це і є відкриті дані. Але зазвичай людям важко самостійно розібратися у таблицях, об'ємних базах даних та незрозумілих інструкціях до них. Для того, щоб ці відкриті дані приносили користь, необхідно створювати прості та зрозумілі сервіси, візуалізації та аналітичні матеріали. Ми підберемо найбільш цікаві набори даних на локальному рівні. Покажемо їхню цінність та напрямки використання. Чого ми хочемо для Запоріжжя у рамках проєкту? Щоб відкриті дані були трансформовані в зручні, цікаві та корисні електронні сервіси, якими б користувалися запоріжці зі своїх гаджетів. За допомогою наших партнерів , які займаються розвитком відкритих даних в Україні, ми провели цього року аудит відкритих даних, отримали висновки. Наступний етап цієї роботи - це Open Data Campus, який ми хотіли провести в травні. Через карантин проводимо його у Запоріжжі зараз, з 30 липня по 2 серпня, і в онлайн-форматі, - відзначив Роман Омельянович.

Керуючий справами міськвиконкому закликав усіх, хто зацікавлений розвитком нашого міста – програмістів, журналістів, студентів, підприємців, активістів – взяти участь у хакатоні і допомогли створити на базі відкритих даних електронні сервіси, візуалізації або медіа-матеріали, які знадобляться тисячам запоріжців.

До програми Open Data Campus входять онлайн-лекції, спілкування (відеодзвінки, повідомлення), самостійні завдання та роботи в групах. Формат дуже зручний для тих, хто хоче поєднувати заняття на кампусі з роботою або навчанням.

З детальною програмою заходу можна ознайомитись за посиланням - http://campus.texty.org.ua/#rec177270363.

Реєстрація на захід триватиме до 28 липня 2020 року. Заповнити заявку на участь можна за посиланням — https://forms.gle/AMDUNKzJaSen1gmp9.

Участь у програмі безкоштовна. Відбір учасників відбувається на конкурсних засадах. Команди, які візьмуть участь у хакатоні, будуть створювати і презентувати свої продукти. Наприкінці навчань Open Data Campus всі учасники отримають нагороди, а кращі проєкти міська влада відбере для реалізації.

Усім зацікавленим додаткові питання надсилати на адресу texty.team@gmail.com.