У Запоріжжі продовжується боротьба з карантинними рослинами

24.07.2020 14:50

Протягом 20-26 липня за допомогою хімічного методу підрядні організації обробили території Вознесенівського району.

Зокрема роботи були проведені по вулиці 12-го Квітня, вздовж проїжджої частини вул. Волгоградської, на території Алеї троянд по вул. Якова Новицького, вул. Патріотичній, по вул. Яценка, на внутрішньоквартальній території по вул. Незалежної України, 39б, території вздовж приватного сектору та пустирі поряд з дамбою по вулиці Толстого.

Також не припиняються роботи з покосу трави, зокрема опрацьовано території на дитячому майданчику по вул. Незалежної України, 58 та вул. Возз'єднання України від вул. 12-го Квітня до вул. Тюленина.

Нагадаємо, цього року в Запоріжжі посилено контроль за знищенням карантинних рослин. Крім роботи мобільних груп, введено систему звітування: районні адміністрації раз на тиждень надсилають плани майбутніх та підсумки проведених робіт. Уся інформація публікується на сайті Запорізької міської ради.

Також у межах заходів боротьби з карантинними рослинами при управлінні з питань екологічної безпеки організовано роботу телефонної «гарячої лінії». Туди мешканці можуть звертатися з повідомленнями щодо виявлених місць зростання амброзії для вжиття міськими службами необхідних заходів для її ліквідації. Крім того, надана запоріжцями інформація дозволить доповнити існуючі карти поширення амброзії.

Телефони "гарячої лінії":

  • + 38 (061) 233-98-33
  • + 38 (093) 211-22-43.