Новий термінал запорізького аеропорту зацікавив відоме тревел-шоу

25.07.2020 11:05

Новий пасажирський термінал Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» вже скоро розпочне працювати. Однак вже зараз термінал цікавить не лише авіакомпанії, які активізують співробітництво з Запоріжжям, майбутніх пасажирів з різних регіонів нашої держави, а й просто відомих людей, які працюють у різних сферах, популяризують нашу країну у світі.

Зокрема вчора з можливостями нового пасажирського терміналу Міжнародного аеропорту «Запоріжжя» ознайомилася знімальна група відомого українського телевізійного тревел-шоу «CKECK IN». За 6 років створено понад 100 програм у 35 країнах. Їх подивились мільйони українців.

В процесі подорожей по світу ведучі знайомлять глядачів зі способом життя місцевих жителів, розповідають про тонкощі різних видів туризму. Цього року готується новий сезон, який присвячений Україні.

Основною темою нового сезону стане детальне вивчення існуючої туристичної інфраструктури нашої країни, а також її прихованого туристичного потенціалу, з метою популяризації «внутрішнього туризму».

Знімальну групу зацікавило Запоріжжя та його туристичні можливості. Представники проєкту приїхали на зйомки до нашого міста. Це було зроблено за інформаційної підтримки управління туризму департаменту культури і туризму міської ради та Міського туристичного інформаційного центру, які допомогли визначитися із найкращими локаціями.

Прибувши вчора до Запоріжжя гості ознайомилися з можливостями, перевагами збудованого нового пасажирського терміналу запорізького аеропорту. Також вони планують ознайомитися з низкою інших локацій у Запоріжжі та області, які зможуть стати місцями зйомки передачі нового сезону тревел-шоу.

Нагадаємо, площа нового терміналу понад 12 тисяч квадратних метрів. Пропускна здатність – 400 пасажирів на годину. У перспективі термінал зможе обслуговувати до 1 мільйони пасажирів на рік. Будівництво завершене. Термінал вже досить скоро запрацює.

Його будівництво – частина міської програми розвитку запорізького аеропорту, розробленої за дорученням міського голови Володимира Буряка. У рамках програми було відремонтовано злітно-посадкову смугу, збудовано нову дорогу до аеропорту, виконано значний обсяг робіт по встановленню сучасного світлосигнального та радіотехнічного обладнання.

Важливий результат програми – відкриття нових рейсів та збільшення кількості пасажирів. Зокрема у понеділок розпочав працювати рейс «Запоріжжя – Будапешт» відомого угорського лоукоста Wizz Air. Авіакомпанія також планує відкрити рейси з Запоріжжя до Відня, Вроцлава, Вільнюса, Гданська, Дортмунда, Кракова, Мілана.