Володимир Буряк: «Міська влада робитиме все можливе, аби не допустити обмеження польотів у запорізькому аеропорту»

22.09.2017 12:10

Міська влада Запоріжжя планує задіяти всі наявні можливості, аби не допустити обмеження польотів в запорізькому аеропорту. Про це заявив у ході сьогоднішнього засідання виконавчого комітету міської ради міський голова Володимир Буряк.

Міський голова підкреслив, що Міжнародний аеропорт «Запоріжжя» працює в штатному режимі. Однак при цьому зазначена проблема дійсно існує. Хоча сьогодні й розглядається лише проект бюлетеня Європейського агентства безпеки польотів (EASA), в якому прописані застереження щодо безпеки польотів у східну частину України.

На думку Володимира Буряка, міська влада не має права займати пасивну позицію в цьому питанні. Адже прийняття подібного рішення може привести до негативних наслідків як для Запоріжжя в цілому, так і для запорізького аеропорту. Запорізький аеропорт - один з найважливіших інфраструктурних об'єктів Запоріжжя, який значно впливає на плани розвитку міста, його інвестиційну привабливість. Необхідно в рамках законодавства зробити все можливе, щоб зазначений сценарій з обмеженням польотів не був реалізований, не забуваючи при цьому про безпеку літаків і пасажирів.

Запоріжжя вже отримало дозвіл Кабінету Міністрів України на початок будівництва сучасного пасажирського терміналу. Проект був підтриманий Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом. Ухвалення рішення про обмеження польотів може «поставити хрест» на планах подальшого розвитку запорізького аеропорту, реалізації відповідної міської програми, в яку вже вкладені значні кошти.

- Обговорював цю проблему з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом та віце-прем'єром Володимиром Кістіоном, які тримають на контролі питання будівництва пасажирського терміналу в нашому аеропорту. Вони запевнили, що будуть надавати всебічну підтримку Запоріжжю у розвитку аеропорту, в тому числі і в рішенні цього проблемного питання. Необхідно зробити все можливе, щоб не допустити обмеження польотів для аеропортів Запоріжжя, Дніпра, Харкова, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова також повідомив, що на сесію міської ради, яка відбудеться 27 вересня, буде винесено звернення до центральних органів влади щодо недопущення обмеження польотів.

Нагадаємо, за наявною інформацією Державіаслужба України отримала проект бюлетеня Європейського агентства безпеки польотів (EASA), в якому прописані застереження щодо безпеки польотів у східну частину України. Пропонується обмежити авіаційний рух на сході країни. Це може стосуватися аеропортів Дніпра, Запоріжжя та Харкова. Консультації і переговори з цього питання тривають.