Мешканці Шевченківського району організувалися, щоб прибрати територію від сміття

28.07.2020 12:52

Небайдужі запоріжці – жителі селища Зелений Яр, що у Шевченківському районі - вийшли на толоку. Не чекаючи нічиєї допомоги, взяли ініціативу у власні руки й привели до ладу територію поблизу ЗНВК № 42 (вул. Шевченка, 277). Підтримала ініціативу і міська влада, все зібране сміття вивезли комунальники.

Ідея проведення толоки виникла кілька тижнів тому. Місцевих мешканців закликали організуватися, щоб знищити амброзію на довколишніх територіях. Але згодом дійшли висновку, що слід провести більш масштабне прибирання - скосити також бур’ян і прибрати обламані гілки.

На акцію відгукнулися реабілітанти БФ «Дім милосердя», загалом – близько 10-15 осіб. Працювали мотокосами, виривали рослини й вручну.

Допомогу у вивезенні зібраного сміття надали працівники КРБП «Зеленбуд». Задіяли також вантажний автомобіль.

- У соцмержах, перш ніж провести цю толоку, ми запрошували приєднатися все місто. На жаль, ніхто не зреагував. Втім, погляньте на нас, хіба ви не хочете, щоб у вас теж так було? Не чекайте, що вам хтось щось зробить – дійте самі. Міська влада, і я впевнилася на собі, точно піде назустріч та забезпечить підтримкою. Я взагалі здивована, що нам так швидко надали автомобіль. Я просто звернулася до міськради і вже наступного дня нам відповіли, що машина буде завтра вранці, - розповіла організаторка толоки, соціальна працівниця БФ «Сподівання» Олена Макайя.

У свою чергу представники КРБП «Зеленбуд» повідомили, що радо вітають такі ініціативи співпраці. 

- Мешканці цього району навели порядок, а ми, як комунальне підприємство, допомагаємо їм у вивозі сміття на сміттєзвалище. Я тільки «за» такі акції. Якби кожен біля свого двору і біля свого житла наводив лад, Запоріжжя перетворилося б на місто-сад, - зазначила робітниця КРБП «Зеленбуд» Оксана Гаркуша.

Активісти налаштовані на цьому не зупинятися й проводити толоки надалі.