У запорізьких мистецьких школах впроваджують інклюзивну освіту

28.07.2020 13:15

Сьогодні, 28 липня, у Туристичному інформаційному центрі відбулась презентація проєкту «Разом за синім птахом: інклюзивна вистава». Участь у пресконференції взяли представники департаменту культури і туризму Запорізької міської ради, комунального закладу «Хортицька національна навчально-реабілітаційна академія» та громадських організацій.

Мета проєкту – створити для дітей з особливими потребами кращі умови соціалізації в суспільстві, впроваджуючи зокрема театральне мистецтво. Так, на базі театрального відділення Запорізької дитячої музичної школи № 1 організували спеціальний майданчик, де викладачі допоможуть дітям з інвалідністю нарівні з однолітками взяти участь у виставі. Для цього вже розроблено спеціальний сценарій, триває робота з підготовки декорацій та освітлення, розпочаті репетиції.

- У межах роботи департаменту ми намагаємося якомога більше уваги приділяти інклюзії, зокрема і під час організації наших масштабних фестивалей, інших культурних та туристичних заходів, у роботі будинків культури, бібліотек, нашого Туристичного інформаційного центру. Змінити все одразу і зробити доступним ми, на жаль, не можемо, але ми на шляху до цього і рухаємося досить активно. Проєкт «Разом за синім птахом» - підтвердження цьому, - зазначила начальниця управління туризму департаменту культури та туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова.

Проєкт створений за фінансової підтримки Українського культурного фонду з ініціативи
департаменту культури та туризму Запорізької міської ради спільно з Хортицькою національною навчально-реабілітаційною академією.

Результат роботи викладачів та акторів можна буде побачити вже восени. Заплановано як мінімум 5 показів, які, у зв’язку з режимом карантину, будуть презентовані у відео-форматі.