В Олександрівському районі триває відновлення внутрішньоквартальних доріг

29.07.2020 12:55

Наразі представники підрядної компанії працюють у дворах будинків № 33 та № 35 по вулиці Українській. Вже повністю демонтоване старе дорожнє покриття, почалися підготовчі роботи до вкладання нового асфальту.

Старе покриття, яке на бачило ремонту протягом довгих років, знімали за допомогою спецтехніки. Працювали й вручну, ретельно вичищаючи частини асфальту у недоступних для машин місцях. Загалом у цьому кварталі повністю оновлять майже 3,5 тисяч кв. м покриття, на це, зазначають підрядники, піде не менше двох тижнів.

- Повністю виконали демонтаж, проводимо вирівнювання й утрамбовування. На об’єкті заплановано комплексний ремонт – відновимо не лише внутрішньоквартальну дорогу, а й тротуари та доріжки до будинків. Товщина покриття на дорозі складатиме 5-6 сантиметрів, пішохідна частина - 4-5. Гарантія – не менше 5 років, - розповів бригадир підрядної компанії Станіслав Прокопович.

Загалом у 2020 році на відновлення внутрішньоквартальних доріг Олександрівського району передбачено 5,5 мільйонів гривень. На сьогодні відремонтовано 1700 кв.м покриття, у планах – ще близько 8 тисяч кв .м.

- Наразі триває активна фаза ремонтів внутрішньоквартальних доріг. Працюємо комплексно, охоплюючи ремонтами цілі квартали. Після завершення робіт на вулиці Українській підрядник переходить на вулицю Шкільну – до будинків № 20, 22 та до 89-ї школи. Далі ремонти заплановані на Поштовій, - розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий.