Запорізький "Водоканал" продовжує заміну мереж в Олександрівському районі

29.07.2020 15:01

Комунальне підприємство «Водоканал» продовжує планові роботи аварійних каналізаційних і водопровідних мереж. Одна з ділянок, де зараз йдуть роботи - на вулиці Шкільній поблизу трамвайного депо.

Заміна мереж на цій ділянці - один з етапів масштабного відновлення водопровідних магістралей Олександрівського району. Роботи ведуться від площі Пушкіна до трамвайного депо. Завдяки сучасному методу «санації» вдалося замінити ділянку під проспектом Соборним, не руйнуючи покриття та не обмежуючи рух.

- У рамках інвестпрограми ми виконуємо заміну 400 метрів старих труб. Окрім цього, паралельно будуть замінені 19 засувок, також реконструйовані 3 камери, де розгалужується водогін. Наступна ділянка, де необхідна заміна - від трамвайного депо до вулиці Української. Завершимо роботи вже на ділянці від вулиці Української до вулиці Запорізької, де були замінені 600 м водогону ще на початку року. Таким чином буде оновлено більше 1,5 км водогону, - розповів директор КП «Водоканал» Олексій Нікіфоров.

Труби були суттєво зношені, через що траплялись часті пориви. Тому й було прийняте рішення розпочати заміну водогону. Роботи підрядники розпочали минулого тижня.

- Проєктом передбачена заміна старої ділянки водогону довжиною 400 м, заміна 19 засувок, реконструкція камер та побудова нових колодязів. На сьогодні ми вже проклали близько 250 метрів. Роботи виконуємо методом «санації» - в стару трубу ставимо нову, пластикову. Це дозволяє виконувати заміну без масштабного розриття. На ділянці зараз працюють 15 фахівців та 6 одиниць техніки - екскаватори, кран, вантажівки, - розповів керівник підрядної організації Сергій Дідух.

На час виконання робіт споживачі прилеглих будівель були переключені на тимчасову лінію, тож вони повністю забезпечені водопостачанням та незручностей від заміни водогону не відчувають. Завершити роботи мають вже за місяць.