У Дніпровському районі збудували мережу зовнішнього освітлення

29.07.2020 15:35

Тепер у нічний час освітлюватимуться двори багатоповерхівок і три дитячих майданчика, розташованих, зокрема, за адресами вул. Зестафонська 4, 6, 6а, 8, 10. На нових залізобетонних опорах встановлені ЛЕД-світильники. Вони економніші і дають більше світла.

Як зазначив голова Дніпровської районної адміністрації Віталій Змієнко, освітлення у цій частині Осипенківського мікрорайону не було від моменту його забудови, а перший будинок тут був зведений ще у 1972 році.

- Через це - і на службу 15-80, і напряму до райадміністрації - надходило чимало заяв і скарг від мешканців. Люди нарікали на відсутність освітлення у дворах. Саме тому ми вирішили збудувати нове освітлення для цих дворів. Перш за все це безпека мешканців мікрорайону, у тому числі й дітей, - додав Віталій Змієнко.

Підрядники збудували 25 нових залізобетонних опор заввишки 8 метрів, встановили 31 світлодіодний світильник, а також проклали 650 метрів самонесучого дроту. Потужність випромінювання ламп – 50 Вт. Радіус охоплення простору світлом кожної складає 30 метрів. Вмикатимуть їх з диспетчерської служби о 21.10, а вимикатимуть о 4.50. Нині добігають кінця обов’язкові пусконалагоджувальні роботи.

- Спеціально розроблені опори під освітлення заглиблені у землю до 2,5 м. Також самі світильники оснащені антивандальною системою, каменем їх розбити неможливо, - розповів начальник дільниці КП «Запоріжміськсвітло» по Дніпровському району Володимир Замула.

Загалом у Дніпровському районі це тільки невелика частина робіт з благоустрою. Також триває ремонт підпірної стінки зі сходами по вул. Звенигородській, розробляється проєкт встановлення світлофору, а також здійснюється регулярний покіс карантинних трав на закріплених за райадміністрацією територіях.